NAJAAR/WINTER 2022 TREND COLLECTIE: TRADITIONAL SENTIMENT

Bloemen die je dit seizoen niet wilt missen

Dit seizoen staat in het teken van de hang naar nostalgie in een warm en rijk interieur. Stijltrend Traditional Sentiment geeft je een veilig gevoel en zorgt ervoor dat je ontspannen toe kan geven aan je (nieuwe) favoriete hobby’s. Zoals bloemschikken. Bloemen spelen een grote rol in deze trend. Ze komen terug als subtiel geschikte arrangementen in vazen van hoge kwaliteit met een herkenbare en geruststellende vibe.

Lees snel verder, ontdek de 6 bloemen van deze trend en geef ze een mooi plekje in je huis!

Traditional Sentiment Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

ANEMOON

De anemoon is niet zuinig als het om symboliek gaat, wist je dat? De bloem staat voor ‘ik wil graag bij je zijn’, verwachting, zorgzaamheid en eerlijkheid. Dat maakt deze prachtige bloem met donker hart een fijne metgezel voor een tijd-voor-jezelf-moment op de bank. Daar past een mooie kaars bij, vind je niet? De DIY geurkaars met anemoon kan je hier goed bij helpen!

CHRYSANT

De “gouden” chrysant is een graag geziene gast. De bloem haalt met haar gele, oranje of vurige bladeren warmte in huis. Zelfs als het buiten guur en ongezellig is. In Azië zijn ze al eeuwen fan en maken ze er naast prachtige boeketten ook thee* van!

ROOS

De klassieke roos past helemaal in deze trend. We kennen haar als geen ander en we hebben vele mooie herinneringen aan de bloem van de liefde. Dit seizoen kiezen we juist voor een andere kleur roos. Bijvoorbeeld oranje of geel! Lees snel wat die kleuren betekenen. Wil je met de roos iets bijzonders doen? Maak je eigen rozenscrub

BOUVARDIA

Door bouvardia toe te voegen aan je boeket maak je snel impact. Deze stervormige bloem doet het zowel solo als gemixt fantastisch. Het maakt weinig uit of je haar uitkiest als de leading lady of haar een mooie bijrol geeft. Stralen doet ze toch wel.. zoals in dit ministeck-kunstwerk

ANJER

De anjer is een echte allemansvriendin. Deze vintage bloem met rafelige bloembladeren ziet er romantisch en tijdloos uit zonder teveel aandacht te vragen. Haar lichte parfum verklapt dat ze toch dichtbij is. Ook heerlijk is de anjer in de eetbare variant, bijvoorbeeld bij deze frisse labneh

CYMBIDIUM

Zet een enkele Cymbidium orchidee in de vaas en je hebt een stilleven gecreëerd. De Cymbidium herken je aan de lange tak en de bloementoorts met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen. Het is een bloem waarmee je ook met een monoboeket enorme impact kan maken!

Benieuwd naar de plantentrends voor de herfst en winter van 2022? Bekijk de Traditional Sentiment plantencollectie hier.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Traditional Sentiment. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.