Typische lentebloemen

Vang het voorjaar in een vaas

Nu we de winter van ons afschudden, durven de eerste lentebloemen hun voeten al in het water te steken. De anemonen, irissen en seringen dansen vrolijk in een boeket als ze gekieteld worden door de eerste zonnestralen. Zo langzaamaan krijgt alles weer kleur en warmt je huis op zonder verwarming. Eindelijk is het voorjaar, dus dikke pret met een prachtig lenteboeket! 

Lenteboeket Mooiwatbloemendoen.nl
Daffodil Funnyhowflowersdothat.co.uk

Narcis

Tetterretetterretettt! Narcissen kondigen de lente aan. En hoe! In het knalgeel of gecombineerd met wit of zalmroze pakken ze het groots aan. Groot, klein, met blad, bladerloos, geurend en niet-geurend. 


Pioenroos

Blaadje voor blaadje vouwt deze stralende schoonheid zich open tot een prachtige lentepompon. De bloem heeft zijdezachte blaadjes en staat symbool voor liefde, geluk en gezondheid. Deze geluk brengende bloeier is ook nog eens verkrijgbaar in heel veel kleuren en vormen. 


Iris

Een mysterieus trio van bloembladeren in bijzondere kleuren. De iris heeft iets magisch. Ze is vernoemd naar de godin van de regenboog en schudt je wakker voor de lente.


Hyacint

Het lijkt of de kleine krullerige bloemetjes kronkelen van genot bij het voelen van de eerste zonnestralen. En als dank hiervoor verspreiden ze een heerlijke geur. In het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerdere kleuren per bloem nemen ze je mee de lente in.


Fritillaria

De ondersteboven hangende fritillaria is er in het groot en heel klein en in verrassend prachtige kleuren. Rood, oranje, geel en paars-wit met een soort schaakbordachtig patroon. Maar ook groen met bruin-oranje vlekken en roodpaars met gele randjes.


Cestrum

Met de Cestrum maak je een statement. Deze exotische schoonheid is de perfecte aanvulling voor je voorjaarsbos. Aan het einde van de tak zitten prachtige bloemtrossen met buisvormige bloemen in donkerroze tot bijna zwart en groen-wit.


Sering Mooiwatbloemendoen.nl

Seringen

De verzameling elegante minibloemetjes geven een dromerige touch aan de lente. De romantiek spat ervan af. Gelukkig is dit de mooiste tijd om verliefd te worden. De plant behoort tot de olijffamilie, de fiere bloemen willen in jouw lenteboeket! 


Viburnum Mooiwatbloemendoen.nl

Viburnum

Laat maar komen die lente! Door de bloemtrossen in bolvorm krijg je er overdreven veel zin in. En de bijnaam sneeuwbal… die heeft gelukkig alleen maar met de ronde vorm te maken.


Solidago Mooiwatbloemendoen.nl

Solidago

Geniet van de lente tot je groen en geel ziet. De groene steel van de Solidago eindigt namelijk in prachtige gele pluimen met zoete blaadjes. De variatie geeltinten kondigt de warmte aan en wordt gebruikt als medicijn en verf. Ook helpt de plant wondjes genezen en tegen nierklachten.


Ranonkel

De ranonkel staat symbool voor charme. Ze zou ook symbool kunnen staan voor flirten, want langzaam opent ze stuk voor stuk haar bloemblaadjes, zodat jij beetje bij beetje heel diep in haar warme hart kunt kijken.


6 belangrijke botanisten Mooiwatbloemendoen.nl

Anemoon

Deze stijlvolle en nonchalante lentebloem weet niet van ophouden. In de vaas groeit ze gewoon door! En gelukkig maar, want je hebt nooit genoeg verwachting, overgave, volharding en toewijding. Dat is waar deze bloem voor staat. 


Aster

Een geel zonnetje met daaromheen prachtige blaadjes in wit, roze of paars. De aster staat symbool voor liefde en herfstvreugde. Maar je hebt ook tijdens de lente de grootste lol met haar.


Agapanthus

Het lijkt of blauw vuurwerk begint te vonken en als een verzameling lente alle kanten op spat. Ze heeft ranke bloemstelen met een bijzonder bloemenscherm. Maar waarom heeft ze de bijnaam ‘bloem der liefde’?

 

 


 

Tuberoos

Zet 's avonds een paar tuberozen in een vaasje, en je huiskamer staat de volgende ochtend bol van de explosieve en frisse geuren. Deze ranke dame is een echte verleidster die je hypnotiseert met lentegeuren. Sluit je ogen en laat je neus het werk doen.. Ruik jij de lente al?

 


 

Dille

Dille als bloem? Jazeker! De kleine, goudgele bloemetjes staan met open armen naar de zon gericht, klaar om de eerste zonnestralen van het jaar op te vangen. Heeft ze genoeg zon gehad? Laat haar dan uit het water bijkomen en gebruik haar gedroogde zaadjes als kruiden!

 


 

Waxflower

Is het lavendel? Rozemarijn? Nee, het is de waxflower! Een intrigerende bloem die in grote getalen verschijnt, vol oliën zit, maar toch zo luchtig is dat ze nonchalant door de lente wappert. 

 

 


 

Muscari

Blauw, paars of violet? Er zijn weinig bloemen die zo'n eigenwijze kleur hebben als de Muscari. Met haar kleine toetertjes trommelt ze iedereen op om uit hun winterslaap te komen en zich klaar te maken voor een nieuw begin. 

 

 


 

Bloesem

Hoe langer je naar bloesem kijkt, hoe mooier ze wordt. De combinatie tussen de harde, stoere tak en de romantische, kwetsbare bloem intrigeert en zorgt voor een bijzondere uistraling: mooi, krachtig en kwetsbaar tegelijk. Net als de lente. 

 


 

Lathyrus

Wij begrijpen wel waarom de Lathyrus zo geliefd is; de bloembladeren spreken tot de verbeelding met hun diepe contrasten, perfecte overgangen en verzorgde afwerking. Bovendien verspreidt ze ook heerlijke, intense aroma's, waardoor je huis niet alleen met schoonheid wordt gevuld, maar ook nog eens met verleidelijke geuren.

 


Schikken en stralen

Kies je favoriete bloemen uit of neem ze gewoon allemaal! Schik ze en zet ze in je mooiste vaas.