Typische lentebloemen

Dit zijn de favorieten van het seizoen

Ieder seizoen brengt zijn eigen geuren, smaken, activiteiten en natuurlijk bloemen mee! Dat de tulp en narcis typische lentebloemen zijn, wist jij al lang. Maar ken je deze andere seizoensfavorieten al? Verzamel ze deze lente allemaal in de vaas. Maar wacht niet te lang... Voor je het weet is het seizoen voorbij en staan er weer nieuwe favorieten te trappelen!

Typische lentebloemen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

 

Anemoon

Deze stijlvolle en nonchalante anemoon weet niet van ophouden. In de vaas groeit ze gewoon door! En gelukkig maar, want je hebt nooit genoeg verwachting, overgave, volharding en toewijding. Dat is waar deze bloem voor staat. 


 

Bloesem

Hoe langer je naar bloesem kijkt, hoe mooier ze wordt. De combinatie tussen de harde, stoere tak en de romantische, kwetsbare bloem intrigeert en zorgt voor een bijzondere uitstraling: mooi, krachtig en kwetsbaar tegelijk. Net als de lente. 


 

 

Hyacint

Het lijkt of de kleine krullerige bloemetjes van de hyacint kronkelen van genot bij het voelen van de eerste zonnestralen. En als dank hiervoor verspreiden ze een heerlijke geur. In het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerdere kleuren per bloem nemen ze je mee de lente in.


 

Iris

Een mysterieus trio van bloembladeren in bijzondere kleuren. De iris heeft iets magisch. Ze is vernoemd naar de godin van de regenboog en maakt je klaar voor de lente.


 

Lathyrus

Wij begrijpen wel waarom de Lathyrus zo geliefd is! De bloembladeren spreken tot de verbeelding met hun diepe contrasten, perfecte overgangen en verzorgde afwerking. Bovendien verspreidt deze bloem heerlijke, intense aroma's, waardoor je huis niet alleen met schoonheid wordt gevuld, maar ook met verleidelijke geuren.


 

Limonium 

Misschien zegt de naam je niks, maar herken je de Limonium wel als droogbloem uit de jaren 80. Anno nu is deze bloem helemaal terug en past hij perfect bij een vintage way of life. De bloemblaadjes lijken wel een beetje van papier. Je begrijpt het al, je blijft ernaar kijken. 


 

Blauwe druif

Blauw, paars of violet? Er zijn weinig bloemen die zo'n eigenwijze kleur hebben als de blauwe druif. Met haar kleine toetertjes trommelt ze iedereen op om uit de winterslaap te komen en zich klaar te maken voor een nieuw begin. 


 

Narcis

Tetterretetterretettt! Narcissen kondigen de lente aan. En hoe! In het knalgeel of gecombineerd met wit of zalmroze pakken ze het groots aan. Groot, klein, met blad, bladerloos, geurend en niet-geurend. 


 

Ranonkel

De ranonkel staat symbool voor charme. Ze zou ook symbool kunnen staan voor flirten, want langzaam opent ze stuk voor stuk haar bloemblaadjes, zodat jij beetje bij beetje heel diep in haar warme hart kunt kijken.


 

Sering

De verzameling elegante minibloemetjes geven een dromerig, romantisch effect. Geen wonder dat dit de mooiste tijd van het jaar is om verliefd te worden. De sering verdient zeker een plekje in jouw lenteboeket! 


 

Solidago

Geniet van de lente tot je groen en geel ziet. De groene steel van de Solidago eindigt namelijk in prachtige gele pluimen met zoete blaadjes. De variatie geeltinten kondigt de warmte aan en wordt gebruikt als medicijn en verf. Ook helpt de plant wondjes genezen en bij nierklachten.


 

Tuberoos

Zet 's avonds een paar tuberozen in een vaasje, en je huiskamer staat de volgende ochtend bol van de explosieve en frisse geuren. Deze ranke dame is een echte verleidster die je hypnotiseert met lentegeuren. Sluit je ogen en laat je neus het werk doen... Ruik jij de lente al?


 

Tulp

Gaf je in de zestiende eeuw een tulp weg, dan gaf je diegene rijkdom. In die tijd was de bloem mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam. Inmiddels kost een leuke bos nog maar een paar euro, maar de gelukswaarde is alleen maar gestegen. 


 

Viburnum

Laat maar komen die lente! Door de bloemtrossen in bolvorm krijg je er overdreven veel zin in. En de bijnaam sneeuwbal... die heeft gelukkig alleen maar met de ronde vorm te maken.


 

Violier

Violieren, ook wel bekend als Matthiola, weten met een enkele steel al indruk op je te maken. Eerst op je neus met haar zoete geur en dan op je netvlies met haar kleurengeweld. Het is niet zomaar dat de Chinezen haar tot eeuwige schoonheid bombardeerden!


 

Waxflower

Is het lavendel? Rozemarijn? Nee, het is waxflower! Een intrigerende bloem die in grote getalen verschijnt, vol oliën zit, maar toch zo luchtig is dat ze nonchalant door de lente wappert. 

 

 

 


Schikken en stralen

Kies je favoriete bloemen uit of neem ze gewoon allemaal! Schik ze en zet ze in je mooiste vaas. En vergeet jouw lenteboeket vervolgens niet met ons te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen!