Boeketrecept: betoverend kerstboeket in tuinvaas

Voor op een voetstuk!

Het zijn de niet voor de hand liggende combinaties die je bijblijven. Sugar & spice, peaches & cream en bloemen en tuinvazen. Met of zonder sokkel, van beton of echt marmer. Het liefst een beetje geleefd en dan geplaatst naast een buste bedekt met zachte mossen. Dit betoverend mooie boeketrecept verdient een voetstuk én het mooiste plekje in huis.

Boeketrecept: betoverend kerstboeket in tuinvaas Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

We geven eerlijk toe; dit boeket maak je niet in een handomdraai.  Allereerst “beroof” je jouw favoriete bloemist van de mooiste bloemen in warme en rijke kleuren zoals roze, rood, paars en alle kleurscharkeringen daartussen. En voor een boeketrecept als deze heb je wellicht een tweede set armen nodig die helpen tillen. Goed excuus om er samen een feestje van te maken. Lekkere kerstcocktail erbij en kerstliedjes voor de nodige holiday vibes.

Uit de tuin haal je de tuinvaas die leegstaat óf speur je Marktplaats af voor een goede deal. Sommige tuinvazen hebben een eigen sokkel (prachtig!) en andere – zonder - kun je juist heel makkelijk overal kwijt. Bedenk daarom van tevoren waar je jouw magische boeket wilt plaatsen.

Het daadwerkelijke opbouwen van het boeket is natuurlijk het leukste onderdeel van dit boeketrecept. De sleutel tot succes ligt in de selectie bloemen en bedenken hoe je de bloemen kunt schikken. Om deze hoogte te krijgen, kun je iets gebruiken dat je een handje helpt om de hoogte in te gaan. Bijvoorbeeld kippengaas. Daarnaast heb je verschillende hoogtes bloemen nodig. Is er een steel geknakt? Niet weggooien! Zo’n bloem kan prima een plekje onderin het boeket krijgen voor een mooi gevuld effect.

Bekijk het boeket van alle kanten zodat deze niet alleen van de voorkant een spektakel veroorzaakt. Is het boeket helemaal perfect? Dan is het genieten geblazen!

Meer, meer, méér kerst!

Ben je helemaal in de kerstsferen en krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, ga aan de slag met onze DIY’s: guirlande of kerstkrans of maak eens een kerstboom met gouden bloemornamenten. Deel al jouw florale kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En bekijk het Pinterestboard Kerst voor nog veel meer kerstinspiratie.