DIY: geurkaars met anemoon

Verwarmen, verlichten, gedenken

Kun je ooit teveel kaarsen in huis hebben? Volgens ons niet. En al helemaal niet als het one-of-a-kind kaarsen zijn met de prachtige anemoon. Perfect geschikt voor op je salontafel of op je altaar vol mooie herinneringen, voor de echte Traditional Sentiment vibe. En die florale kaarsen maak je gewoon zelf! Hoe je dat doet, ontdek je hier. 

diy geurkaars anemoon
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Kaarsen kun je op twee manieren maken: door oude kaarsen te recyclen of door volledig nieuwe kaarsen te maken. We gaan in deze DIY uit van waskaarsen, maar je kunt ook gelkaarsen maken. Dit is nóg eenvoudiger en oogt weer heel anders. 

  • Restjes van oude kaarsen of kaarsen DIY-kit van hobbyzaak (combi van paraffine en stearine, dit is je was)
  • Grote pan
  • Een schaal die in de pan past
  • Metalen lepel
  • Kaarsenmal
  • Lont of kaarsenpit (eventueel zelf te maken van katoen)
  • Schaar, tape, ondergrond (bijvoorbeeld oude krant)
  • Anemonen
  • Eventueel: kleurstof

Zo maak je het

Smelt jouw kaarsenwas (de mix van paraffine en stearine of oude kaarsstompen) au bain-marie. Dit is het moment om de anemonen toe te voegen. Schenk de vloeibare was daarna in de kaarsenmal. Heb je geen mal? Dan kun je ook een leeg melkpak, blikje of oude toiletrol gebruiken. Gebruik je een open mal? Zorg dan dat je oude kranten of een placemat onder je mal plaatst. Afhankelijk van de mal moet je zelf de lont bevestigen. Is er geen uitsparing voor een lont? Plak dan de lont vast in het midden van de bodem met een stukje plakband. Aan de bovenkant kun je bijvoorbeeld een potlood over de mal leggen en de lont hieraan bevestigen. Zo weet je zeker dat de lont zo recht mogelijk en in het midden van de kaars gehard wordt. Laat de was nu afkoelen en hard worden. Wanneer deze volledig is afgekoeld, kun je de nieuwe kaars uit de mal halen. De lont knip je af op ongeveer 1 centimeter hoogte. 

meer inspiratie

Nu jouw zelfgemaakte kaars met bloemen af is, wordt het tijd om hem aan te steken óf om de kaars cadeau te geven aan iemand die jij speciaal vindt. Deel je met ons het eindresultaat van de DIY? Dat kan op Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Ontdek dan eens hoe je zelf rozenscrub met honing maakt, of zorg voor extra ontspanning met boeketten op je nachtkastje

geurkaars bloemengeur anemoon