DIY: florale ministeck

Helemaal passend in de huidige stijltrend

De stijltrend Traditional Sentiment draait om nostalgie, cocoonen en het oppakken van je favoriete hobby’s. Nu kan je direct naar je favoriete leesboek grijpen óf je doet iets wat je al jaren niet hebt gedaan. Ken je ministeck nog? Het maken van mooie mozaïekkunstwerken met kleine kunststof steentjes. Vandaag ministecken we niet met steentjes, maar prachtige bloemen.

DIY: florale ministeck  Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Webbing is back!

Het rieten vlechtwerk webbing zie je steeds vaker terugkomen in interieurs. In stoelen, chique kasten, bijzettafels en room dividers. Maar ook in dienbladen, lampen, manden en vazen. Die laatste past perfect in de stijltrend Traditional Sentiment, maar nog leuker is het om met webbing en bloemen te spelen.

Ministecken met bloemen

Voor deze DIY gebruiken we een wandlamp als basis. In de gaatjes van het vlechtwerk kun je allerlei bloemen prikken. Een soort van borduren op grote schaal. Zo nodig kun je de gaatjes met een priem wat groter of kleiner maken door het vlechtwerk wat op te schuiven. Kies voor bloemen met stevige stengels zoals chrysanten en anjers.

DIY: florale ministeck  Mooiwatbloemendoen.nl

Levend kunstwerk

Je ministeck-creatie kun je helemaal naar smaak vormgeven. Gebruik je alle kleuren die je tegenkomt of houd je het monochroom? Wissel je grote en kleine bloemen af, maak je een patroon of maak je jouw meest gebruikte smiley na? Wat je ook kiest, dit levende kunstwerk zal vast en zeker de aandacht trekken.

zo lang mogelijk genieten

Wil je zo lang mogelijk van je florale kunstwerk genieten? Gebruik dan bloemen die goed drogen. Of maak je florale ministeck met verse bloemen voor een bijzondere gelegenheid, en haal de bloemen er na afloop uit, zodat ze kunnen drogen. Ook leuk: zet de verse bloemen in kleine vaasjes of gebruik een ondiepe schaal voor floating flowers!  

MEER INSPIRATIE

Wil je meer inspiratie hoe je de stijltrend Traditional Sentiment kan introduceren met de hulp van bloemen? Bekijk het boeketrecept met cymbidium, monoboeketten met impact, de DIY badzout met bloemen, het heerlijke recept van labneh met anjers en boeketten voor op je nachtkastje.

Volg je ons al op social media? Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.