Boeketrecept: wit boeket met tulpen

Haal rust in huis
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is weer tijd voor tulpen! In knalkleuren of juist in een wit, sereen boeket. Dit boeketrecept laat zien dat de combinatie van witte tulpen met andere witte bloemen zorgt voor een ijzig mooi effect.  

BOEKETRECEPT: WINTERSE TULPEN Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Vraag een beetje hulp aan je bloemist óf ga zelf aan de slag. Kies de mooiste, witte bloemen die je maar kunt vinden. Houd alvast rekening met hoogteverschil en afwisseling tussen frêle blaadjes, knisperende tulpen en bloemen met een spannend effect. Kies een geschikte vaas uit, zorg ervoor dat deze goed schoon is en vul deze met een laag water. Niet te scheutig hoor, anders gaan de tulpen slap hangen van een overdosis dorstlessing. Snijd de bloemen schuin af en schik ze stuk voor stuk in de vaas. Door met de klokrichting mee te werken, krijg je een biedermeier vorm. Maar georganiseerde chaos werkt evengoed en geeft een veldboeket-vibe. Klaar is je frisse winterboeket met tulpen. De dag ziet er opeens een stuk stralender uit!

meer winterse inspiratie

Kun je wel wat meer winterse inspiratie met bloemen gebruiken? Ontdek nog meer sereen witte boeketten, of lees alles over typische winterbloemen. In een creatieve bui? Maak dan eens deze warme winter homespray, of prikkel je zintuigen met deze chocoladebrokken met viooltjes. Deel jouw winterse (bloemen)creatie met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.