Recept: garland chrysantenthee

Thee geschikt voor keizers

Een high tea staat of valt met een goede kop thee. Een mooi kopje met dito gouden randje, een pink in de lucht en zwoele aroma's die zo uit het kopje je neus in vliegen. Met dit recept voor een garland chrysantenthee wordt 'tea for two' al snel een dagelijks middagritueel. 

Crysantenthee Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels (10 gr.) gedroogde chrysanten*
  • 1 kleine eetlepel gedroogde groene theeblaadjes
  • 1 eetlepel gedroogde peerstukjes (of appel/ dadel/abrikozenstukjes)
  • 6 kardemompeulen gekneusd
  • 3 steranijs
  • 1 liter water

Zo maak je het

Zet een pan op met 1 liter water en alle ingrediënten. Verwarm langzaam 15 minuten tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten trekken.
Schenk het door een zeefje in 4 mokken of in een thermosfles. Garneer met verse chrysanten* bloemblaadjes.

Voeg naar smaak extra gedroogde peerstukjes toe voor natuurlijke zoetheid. Voeg vlierbessensiroop toe voor een extra bloemig effect. 

* Gedroogde en verse chrysanten zijn het beste te verkrijgen in september/oktober bij de Chinese toko. Check bij het verkooppunt of het ook daadwerkelijk eetbare chrysanten zijn!