3x boeket met witte bloemen: stijlvol en sereen

Kies je voor mono, match of mixed?

Dit is er eentje voor in de categorie tijdloos: witte boeketten. Een sereen plaatje, dat tegelijkertijd luxe uitstraalt. Ook al is het een wit boeket, saai hoeft het natuurlijk niet te zijn. Ga je voor mono, match of mixed? Laat je inspireren door de onderstaande 3 boeketten, kies jouw favoriete witte bloemen en laat een wit boeket stralen in je vaas! 

wit boeket | witte bloemen | witte tulp | witte anemoon

welke soorten boeketten bestaan er?

Grofweg zijn boeketten in te delen in 3 soorten: mono, match of mixed. Een mono-boeket is een boeket met één soort bloem, bijvoorbeeld een boeket met uitsluitend tulpen. Een match-boeket is een boeket met twee soorten bloemen, bijvoorbeeld tulpen en orchideeën. Een mixed-boeket is een boeket met verschillende soorten bloemen, bijvoorbeeld tulpen, orchideeën, gipskruid, anemoon en lisianthus. Welk boeket je kiest (mono, match of mixed) is natuurlijk volledig aan jou. Het is het meest gebruikelijk om te kiezen voor een boeket met verschillende kleuren bloemen, maar wist je dat een boeket in een kleur juist heel verrassend kan zijn? 

boeket met witte bloemen

Kies je voor een boeket in één kleur (of dit nu een mono, mix of matched boeket is), dan noem je dat een monochroom boeket. En kom je er niet uit qua kleur? Denk dan eens aan wit! Hoewel wit feitelijk gezien geen kleur is, kleurt dit boeket toch je dag. Want één ding is zeker: een wit boeket zorgt voor een stijlvol en sereen plaatje! Het brengt rust in je interieur, zorgt voor een glimlach op je gezicht en het rustieke plaatje helpt je te ontspannen. Kun je ook niet wachten om een wit boeket in huis te halen? Laat je inspireren door de onderstaande drie boeketten.

wit boeket met anemonen (mono-boeket)

Een monoboeket is een boeket met één soort bloem. Kies jouw favoriete bloem in een witte tint, zoals een witte (franje)tulp, frêle freesia of heerlijke geurende, witte lelies. De vaas hierboven is gevuld met witte anemonen. Om het witte palet intact te houden is het goed om na te denken over de vaas. Kies voor een vaas van glas, quasi-transparant melkglas of een witte vaas.


wit boeket met tulpen en orchideeën (match-boeket)

Het match-boeket combineert twee soorten bloemen. Witte orchideeën met witte tulpen bijvoorbeeld, zoals het boeket hierboven. Doordat beide bloemen wit zijn, is het spannend om twee bloemen te kiezen die een heel eigen vorm hebben. Ook hoogte kan hier een bijzonder effect veroorzaken. Een boeket verandert dan al snel in een (bloem)stuk!

wit boeket | witte bloemen | witte tulp | witte anemoon

wit boeket met verschillende soorten bloemen (mixed boeket)

Met een mixed boeket kun je helemaal losgaan. Het bovenstaande boeket bevat witte anemoon, witte tulp, wit gipskruid, witte Hypericum en witte Lisianthus. Zo'n los geschikt 'veldboeket', met uiteenlopende bloemen op verschillende hoogtes, behoudt een rustige look als je de bloemen in dezelfde kleurtint houdt. 

tips om je witte boeket zo lang mogelijk mooi te houden

Een wit boeket (of ander kleurig boeket) in huis gehaald? Dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met de onderstaande tips houd je jouw boeket zo lang mogelijk mooi in je vaas:

  • Snijd de bloemen schuin af met een scherp en schoon mes.
  • Zet de bloemen in een schone vaas met een laagje water op kamertemperatuur.
  • Voeg eventueel snijbloemenvoeding toe voor een langere houdbaarheid van je bloemen.
  • Verwijder eventuele bladeren die in het vaaswater hangen om bacteriegroei te voorkomen.
  • Ververs het vaaswater regelmatig.
  • Zet je boeket niet naast een fruitschaal, in direct zonlicht of op de tocht. 

meer mono(chrome) boeketten

Geïnspireerd geraakt door deze eenkleurige boeketten? Bekijk dan ook eens wat de kleur rood met jezelf en je interieur kan doen. Laat je inspireren door het prachtige, monochrome boeket van bloemstylist Nina Klein. Kunnen jouw interieur en humeur nog een extra boost gebruiken? Ontdek dan deze vrolijke mono-boeketjes, inclusief gedichten. En voor je dagelijkse dosis bloemeninspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook.