Mono-boeket met Roselily

Dubbel genieten van natuurlijke schoonheid

Elegantie, allure… Als er één bloem is die geen sidekicks nodig heeft om te stralen in een boeket, dan is het wel de Roselily! Deze lelie dankt haar naam aan het feit dat ze lijkt op een grote roos als de bloemen zich openen. 

Roselily heeft niet alleen de schoonheid van twee bloemen in één, ze heeft ook nog eens een lang vaasleven. En doordat ze geen meeldraden heeft, hoef je niet bang te zijn voor vlekken of een sterke geur. Kortom: deze beauty wil je graag in huis hebben! 

boeket roselily | mooiwatbloemendoen.nl

Creëer een mono-boeket

Een mono-boeket maken is simpel. Ga bij je lokale bloemist op zoek naar de Roselily. Kies zoveel bloemen als je wenst en neem ze mee naar huis. Omarm je inner-bloemiste, volg de onderstaande verzorgingstips en schik de bloemen in je mooiste vaas.   

Verzorgingstips

Thuis met je aanwinst? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Wij geven je tips om het vaasleven van je Roselilies te verlengen:

  • Zorg voor een schone vaas, vul die met koud water en voeg snijbloemenvoeding toe.
  • Snijd de stelen schuin af met een scherp mes.
  • Zorg dat er geen bladeren in het water hangen, want dan gaan ze rotten. 
  • Vervang het water regelmatig om bacteriegroei te voorkomen.
  • Plaats de vaas niet in direct zonlicht, vlakbij een verwarming, op de tocht of vlakbij een fruitschaal.

De ontwikkeling

De Roselily maakt deel uit van de leliefamilie en is een vrij nieuwe bloemensoort. In 1997 ontdekte een veredelaar een afwijking in het Oriental gewas: de stuifmeeldraden hadden zich tot blad gevormd. Ze zag mogelijkheden voor een nieuwe lelievariant en is verdergegaan met het ontwikkelen ervan. In 2011 kwam de eerste Roselily op de markt en niet veel later waren er al meerdere soorten van deze bloem verkrijgbaar! 

Symboliek

De lelie zit boordevol symboliek. De bloem staat symbool voor vrouwelijkheid, liefde, zuiverheid en vergankelijkheid. Als onderdeel van de leliefamilie deelt de Roselily deze symboliek, maar met haar naam en prachtige voorkomen doet ze daar nog een schepje liefde bovenop. De Roselily is daarmee perfect geschikt om je gevoelens te uiten, je ochtendhumeur te verdrijven, of om iemand een glimlach te bezorgen. Ga je liever voor een mixed boeket door Roselily te combineren met andere bloemen? Laat je dan inspireren door dit romantische boeket

Zelf een boeket met Roselilies gemaakt? Deel jouw bloemengeluk met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.