Bloemen verslaan je ochtendhumeur

En dit is waarom
Geschatte leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor wie last heeft van een ochtendhumeur - of huisgenoten heeft die ‘s ochtends wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Uit een onderzoek van Harvard University blijkt dat bloemen de perfecte manier zijn om met een goed gevoel aan je dag te beginnen.

Bloemen op bed | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

een positieve start van je dag

Om het effect van bloemen te kunnen meten, werden de huizen van de onderzoeksdeelnemers voorzien van prachtige bossen bloemen. En dan voornamelijk in de ruimtes die ‘s ochtends veel gebruikt worden, zoals de slaapkamer, badkamer en keuken. Vervolgens werd aan de deelnemers gevraagd hoe zij zich in de vroege uurtjes voelden. Wat blijkt: bloemen zorgen voor een positiever begin van de dag, met name wanneer je een mooie bos in de keuken neerzet. Dus waar wacht je nog op? 

bloemen geven een Energieboost

Naast het verdrijven van een ochtendhumeur, blijken bloemen voor nog meer moois te zorgen. Het onderzoek laat namelijk ook zien dat een bakje koffie in de vroege ochtend niet het enige is dat jou van extra energie kan voorzien. Ook bloemen zorgen voor een energieboost. Niet voor even, maar de hele dag door! Je fleurt er dus niet alleen je huis, maar ook jezelf mee op. 

we hebben meer bloemen nodig

Mooi hè, wat bloemen doen. Wist je ook dat bloemen ouderen écht een boost geven, zorgen voor een oprechte glimlach, en dat je door het geven van een boeketje ook nog eens als zorgzamer en succesvoller wordt gezien? Kortom: we hebben meer bloemen nodig en we inspireren je daarom graag op onze InstagramFacebook en Pinterest pagina!