Bloemen met gevoel

Deze bloemen laten zien hoe jij je voelt
Geschatte leestijd: 2 minuten

Bloemen staan niet alleen bekend om hun prachtige kleuren en geuren, maar ook om hun rijke symboliek. Of je nu verdrietig, blij of trots bent: voor elk gevoel is wel een passende bloem te vinden. Benieuwd? Met de volgende bloemen hoef je nooit meer uit te leggen hoe jij je voelt, want hun symboliek spreekt boekdelen.

1. Bouvardia: enthousiast

Ben je enthousiast over wat dan ook, dan zijn bouvardia’s jouw beste vrienden. De spitse bloemetjes doen denken aan kleine trompetten, die samen jouw enthousiasme de wereld in toeteren. Haal een paar takjes in huis, zet ze in het water en laat het orkest vooral zijn gang gaan.

bouvardia | mooiwatbloemendoen.nl

2. Dahlia: vol van liefde

De liefde kent vele vertalingen in de bloemenwereld. Zo zijn (pioen)rozen de onbetwiste symbolen van romantiek en liefde. Maar wist je dat de dahlia ‘voor altijd de jouwe’ symboliseert? Heb jij je hart voor altijd weggegeven, vier dat dan vooral met een groot boeket dahlia’s.

dahlia | mooiwatbloemendoen.nl

3. Tuberoos: herboren

Waait er een wind van vernieuwing door je leven? Dan wappert de tuberoos graag met je mee. Deze geurprinses bloeit op in de nacht en vult jouw huis met frisse geuren. Dat is fijn wakker worden!

tuberoos | mooiwatbloemendoen.nl

4. Lelie: verdriet

In tijden van verdriet of verlies wil je soms niet over dingen praten, maar je gevoelens in stilte verwerken. Dan kan de lelie jou goed helpen. De pure en serene uitstraling van deze krachtige bloem brengt rust en kalmte in huis, zodat jij in je eigen tempo dat verdriet een plek kunt geven.

lelie | mooiwatbloemendoen.nl

meer inspiratie

Laat jouw gevoel spreken met bloemen! Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #wehebbenmeerbloemennodig. Meer weten over de symboliek en kracht van bloemen? Ontdek hier waarom we meer bloemen nodig hebben!