Bloemen voor een glimlach

The flower effect
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat we altijd al dachten, is nu ook wetenschappelijk bewezen: bloemen zorgen voor positieve emoties. En een glimlach op je gezicht! Hoe dat precies werkt, vertellen we je hier.

bloemen glimlach | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Een oprechte glimlach

Aan het eind van de negentiende eeuw ontdekte de Franse neuroloog Guillaume Duchenne dat bij een spontane lach de spieren rondom de ogen samentrekken. Daarom wordt een oprechte glimlach ook wel een Duchenne-glimlach genoemd.

bloemen zorgen voor een glimlach

Wanneer je je bestie een bos bloemen cadeau geeft, kun je er zeker van zijn dat haar glimlach gemeend is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bloemen voor een Duchenne-glimlach zorgen bij vrouwen. En het effect van bloemen werkt tot ver na het geef-moment door: drie dagen na het ontvangen van bloemen voelen vrouwen zich nog steeds beter dan ervoor. Bloemen hebben dus direct én op de langere termijn een positieve invloed op je humeur.

we hebben meer bloemen nodig

Onze liefde voor bloemen komt voort uit de menselijke behoefte om contact te maken met de natuur. Een connectie met de natuur is iets dat we allemaal nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Dus, heb je zin om iemand (of jezelf) oprecht te laten lachen? Dan weet je wat je te doen staat. Verras een geliefde met een hartverwarmend boeket, laat je gevoel spreken met bloemen, of maak een heuse flower infinity voor een echt wow-effect. Succes verzekerd! We zijn benieuwd hoe jij voor het flower effect zorgt. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #wehebbenmeerbloemennodig.