Bloemen voor een glimlach

The flower effect

Wat we altijd al dachten is nu ook wetenschappelijk bewezen: bloemen zorgen voor positieve emoties. En een glimlach op je gezicht! Hoe dat precies werkt, vertellen we je hier.

Bloemen voor een glimlach | Mooiwatbloemendoen.nl

Een oprechte glimlach

Aan het eind van de negentiende eeuw ontdekte de Franse neuroloog Guillaume Duchenne dat bij een spontane lach de spieren rondom de ogen samentrekken. Daarom wordt een oprechte glimlach ook wel een Duchenne-glimlach genoemd.

Lachen maar!

Wanneer je je bestie een bos bloemen cadeau geeft, kun je er zeker van zijn dat haar glimlach gemeend is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bloemen voor een Duchenne-glimlach zorgen bij vrouwen. En het effect van bloemen werkt tot ver na het geef-moment door: drie dagen na het ontvangen van bloemen voelen vrouwen zich nog steeds beter dan ervoor. Bloemen hebben dus direct én op de lange termijn effect op hoe je je voelt.

Terug naar het begin

Onze liefde voor bloemen komt voort uit de menselijke behoefte om contact te maken met de natuur. Die connectie met de natuur maken is iets dat we allemaal nodig hebben voor onze gezondheid en geluk. 

Dus, heb je zin om iemand echt aan het lachen te maken? Dan weet je wat je te doen staat. Succes verzekerd!