Bloemen geven ouderen écht een boost

Er is onderzoek naar gedaan door de Rutgers University

Zes maanden lang deed de Amerikaanse Rutgers University onderzoek naar de gezondheidseffecten van bloemen op ouderen. Daar kwam veel moois uit naar voren. Zo bleek uit het onderzoek dat bloemen depressie verlichten, sociaal contact aanmoedigen en het geheugen prikkelen bij onze oudere medemens. En dat is natuurlijk ontzettend fijn nieuws!

Bloemen geven ouderen écht een boost | Mooiwatbloemendoen

Over het onderzoek

Er deden ruim honderd ouderen mee aan het onderzoek. Een aantal van hen kregen bloemen cadeau. Vervolgens werd gekeken welk effect het wel of niet ontvangen van een boeket op de ouderen had. Er werden drie bijzonder mooie en blijmakende ontdekkingen gedaan:

  1. Bloemen verminderen depressieve gevoelens. Er werd een significante toename van geluk en positieve stemming waargenomen bij de ouderen die een boeket kregen;
  2. Bloemen prikkelen het geheugen. Ouderen presteerden beter bij dagelijkse geheugentaken én ervoeren meer en rijkere persoonlijke herinneringen met bloemen in hun omgeving;
  3. Bloemen moedigen sociaal contact aan. De ouderen die bloemen ontvingen, maakten weer contact met oude vrienden en breidden hun sociale kring uit met buren, gelijkgezinden en zorgpersoneel.

Alle positiviteit op een steeltje

Van zulk mooi nieuws word je zelf toch ook helemaal blij? De actie van Ali B en de sierteeltsector die eerder heeft plaatsgevonden past helemaal in het straatje van dit onderzoek. Wil je meer over het onderzoek lezen? Klik dan hier. Stuur je jouw oma, opa, moeder, vader of tante en oom wel eens bloemen? Deel je foto en tag ons op Instagram!