Bloemen geven ouderen écht een boost

Er is onderzoek naar gedaan door de Rutgers University

Zes maanden lang deed de Amerikaanse Rutgers University in New Jersey onderzoek naar de gezondheidseffecten van bloemen op ouderen. Daar kwam veel moois uit naar voren. Zo bleek uit het onderzoek dat bloemen depressie verlichten, sociaal contact aanmoedigen en het geheugen prikkelen bij onze oudere medemens. En dat is natuurlijk ontzettend fijn nieuws!

Bloemen geven ouderen écht een boost | Mooiwatbloemendoen

Zo ging het onderzoek

Er deden ruim 100 ouderen mee aan het onderzoek. Sommigen van hen kregen bloemen cadeau en anderen niet. Vervolgens werd gekeken welk effect dit contact met de natuur in de vorm van bloemen had op de ouderen. Er werden drie bijzonder mooie en blijmakende ontdekkingen gedaan:

  1. Bloemen verminderen depressieve gevoelens. Deelnemers aan de studie toonden een significante toename van geluk en een positievere stemming in gezelschap van bloemen;
  2. Bloemen prikkelen het geheugen. De ouderen presteerden beter bij dagelijkse geheugentaken én ervoeren meer en rijkere persoonlijke herinneringen met bloemen in hun omgeving;
  3. Bloemen moedigen sociaal contact aan. De ouderen die bloemen ontvingen, maakten weer contact met oude vrienden en breidden hun sociale kring uit met buren, gelijkgezinden en zorgpersoneel.

Alle positiviteit op een steeltje

Van zulk mooi nieuws word je zelf toch ook helemaal blij? De actie van Ali B en de sierteeltsector die eerder heeft plaatsgevonden past helemaal in het straatje van het Rutgers University onderzoek. Wil je meer over het onderzoek lezen? Klik dan hier. Stuur je jouw oma, opa, moeder, vader of tante en oom wel eens bloemen? Deel je foto en tag ons op Instagram.