Mannen en bloemen: een Exposé-bloemlezing

Over heren met een florale smaak en bloeiende passie
Geschatte leestijd: 2 minuten

Mannen houden niet van bloemen? Echt wel! Mannen en bloemen, dat is zelfs een uitstekende combinatie. Het zal je dan ook niet verbazen dat de heren goed vertegenwoordigd zijn in de hoogste regionen van de florale wereld. Voor Vaderdag maakten we een bloemlezing uit vijftien edities Exposé.

Barnabé Fillion Mooiwatbloemendoen.nl

Azuma Makoto

Deze flower artist/ ondernemer uit Tokio maakte onder andere ijssculpturen met bloemen voor de zomercollectie 2017-show van Dries Van Noten. Daarnaast ken je hem misschien van de drie edities van de Encyclopedia of Flowers. Meer weten? Lees het interview dat wij met hem hadden en bekijk de video.


Tage Andersen

Hij is bloemist, kunstenaar en Camelia-expert slash fan. Tage Andersen verdeelt zijn tijd tussen zijn winkel in Kopenhagen en zijn Zweedse landhuis, met een indrukwekkende Camelia-kas en een collectie dieren. Want rustiger aan doen, dat kan altijd nog. Inspirerend?
Lees het hele interview of bekijk de video.


The Wunderkammer

Florian Seyd en Ueli Signer zijn master florists. Met hun creaties kleden ze wereldwijd huizen en bruiloften aan, ze exposeren hun botanische kunst en organiseren een Shop for a Week. Waarbij de natuur als rode draad door al hun werk loopt. In ons interview lees je meer en natuurlijk maakten we ook een video.


Barnabé Fillion

Bioloog, psycholoog, fashionmodel, fotograaf, stylist en designer van gewaagde bloemenparfums: Barnabé Fillion, aangenaam. Hij ontwikkelt parfum voor mooie merken, niche parfumhuizen en modelabels. Maar hij werkt ook voor particulieren, dus misschien wil hij iets geurigs voor Vaderdag maken? Lees meer over Barnabé en check de video.


Menno Kroon

Deze Master Florist heeft een pracht van een concept store in Amsterdam. “Mensen zien mij als een trendsetter, maar zelf ervaar ik dat helemaal niet zo. Ik doe de dingen die in mijn hart opkomen. Mijn inspiratie haal ik daarbij overal vandaan: uit mijn directe omgeving, uit gesprekken met mijn klanten en uit mijn reizen naar grote steden.” Lees het hele interview.


Hebben we je overtuigd van de liefdesrelatie tussen mannen en bloemen? Verras je vader op 17 juni dan op een mooi boeket, en vertel 'm erbij dat hij zich als bloemenfan in goed gezelschap bevindt.