Kerels & bloemen: maak kennis met Joost

Mannen aan het woord over hun liefde voor bloemen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Joost is samen met zijn vriendin en hun zoontje recent terugverhuisd naar de stad waar hij ook werkt als tattoo artist. Op de zaak geeft hij zijn collega’s graag rozen die ter inspiratie dienen voor de kunst en thuis fleurt hij de boel graag op met een boeketje gerbera’s. 

“Als jochie van 13 ging ik achterop de scooter naar de rozenkwekerij om een zakcentje bij te verdienen als rozenplukker. En niet zomaar rozen. Maar rozen van wel een meter lang, klaar voor transport naar Amerika.” Het bleek een begin van een langdurige  romance met de bloem van de liefde. Vaak kwam Joost nog even terug in de rozenkwekerij om van die bijzondere soorten te halen, gelukkig niet meer achterop de scooter. 

Het bleef niet bij rozen... Evengoed ontwikkelde Joost een voorkeur voor andere bloemen. De gerbera bijvoorbeeld, het doet hem denken aan zijn eerste date met zijn vriendin 7 jaar geleden. Of de chrysant, die net als de pioenroos hem enorm inspireert voor zijn werk als tatoeëerder. Zonder blikken of blozen koopt Joost bloemen voor zichzelf en zijn collega’s in de shop. “Wat nou niet mannelijk? Is toch mooi!” Het liefst fotografeert hij het bloeiproces in verschillende stadia; van knop tot drogen. Sommige van deze bloeimomenten zijn zo mooi en bijzonder dat ze het redden tot aan de huid van een klant. 

“Sommige bloemen vergaan nooit en halen het tot aan de huid van de klant.”

Op zijn eerste date met zijn vriendin kwam hij aanlopen met een enkele roodoranje gerbera in de hand. Want: “een losse bloem is alleen tof als je hem zonder verpakking geeft, gewoon zo los uit de hand.” Sindsdien koopt hij met regelmaat een bosje gerbera’s voor haar. Liefst in vrolijke kleuren, maar nooit in blauwpaars. “Dat vind ik nou weer helemaal niets!”

Leer ook de andere stoere kerels uit deze serie kennen. Bloemliefhebbers John en Joey hebben beiden een bijzonder verhouding met bloemen. Ben of ken jij ook een stoere vent die enorm van bloemen houdt? Laat het ons weten op Facebook en wie weet benaderen we jou voor een mooi portret op Mooiwatbloemendoen.nl.