Exposé #07: En Route

Bekijk de video met het verhaal van drie Franse heren met een fascinatie voor bloemen en planten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Exposé is een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, smaakmakende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. Dit keer trakteren we je op Exposé En Route; een speciale zomereditie, die is opgenomen in Frankrijk. Hierin hebben we drie heren geportretteerd die ieder op hun eigen manier de wereld een stukje mooier kleuren en geuren met bloemen en planten.

Korte introductie

We ontmoetten Noam Levy van The Green Factory in het hippe oosten van Parijs. Hij maakt prachtige minituintjes in glazen terrariums en wil met deze kleine kunstwerken de stadse appartementen voorzien van meer groen.

In het hart van de liefdesstad maakten we kennis met Barnabé Fillion. Hij studeerde af als bioloog en psycholoog, heeft een gevestigde naam als internationaal fashionmodel en zet inmiddels de parfumwereld op zijn kop met gewaagde bloemen- en plantenparfums.

Na twee bijzondere ontmoetingen reden we onze neus achterna naar parfumstad Grasse om onze zintuigen te kietelen bij de bloemenvelden. Maar we moesten rap door, want we hadden een rendez-vous in de rauwe havenstad Marseille. Met niemand minder dan Christophe Guinet, le Monsieur Plant. Hij maakt van een alledaags product - zoals een schoen - kunst, met behulp van bloemen en planten.

Nieuwsgierig naar deze fascinerende heren? Bekijk hieronder de video.