Kerels & bloemen: maak kennis met Joey

Mannen aan het woord over hun liefde voor bloemen
Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is echt een vrouwenhuis bij Joey thuis. Samen met zijn vriendin en twee jonge meiden leven ze in de stad, maar vlakbij het bos. Hier leren ze nieuwe bloemsoorten kennen en doen ze inspiratie op voor hun woning die zo uit een interieurmagazine lijkt te komen. De bloemen mogen uiteraard niet ontbreken! 

Father's Day Funnyhowflowersdothat.co.uk

Het is met al die dames niet verwonderlijk dat er veel aandacht wordt besteed aan esthetiek. Maar oog voor detail heeft de heer des huizes, Joey, zelf ook. Ook wel nodig voor zijn werk als fotograaf en videomaker. En die details zijn er niet sporadisch, maar continue. “We hebben een abonnement bij een lokale bloemist voor het tweewekelijkse boeket. Pas dan voelt ons huis echt áf. Het liefst zie ik een spannend boeket met verschillende soorten en kleuren bloemen.”

De meningen over wat de mooiste bloem is zijn verdeeld binnenshuis. Misschien de dramatische pioenroos of toch een fragiel bloemetje? Bijna alle bloemen zijn welkom, zo ook alle kleuren. Sommige bloemen redden de grote vaas niet en worden door mijn dochters met open armen ontvangen in een klein glaasje op hun nachtkastje. “We wonen vlakbij het bos en komen er jaar rond graag in het weekend voor wandelingen. Met regelmaat moeten er bloemetjes worden geplukt die aan de zijlijn staan te shinen. Het is leuk om te zien dat ze ook echt interesse tonen in de bloem zelf. Onze jongste dochter was voorheen soms wat te hardhandig, maar nu heeft ze geleerd dat ze zachtjes moet doen. Alle planten en bloemen in huis worden nu geaaid door zachte meisjeshandjes. Daar bloeien ze extra mooi door.”

“De bloemen in huis worden geaaid door kleine, zachte meisjeshanden.”

“Tijdens de shoots die ik doe is er eigenlijk altijd wel een botanisch element. Het maakt het beeld van een plastisch shot tot een foto die tot leven komt. Zelfs op ons dakterras hebben we overal bloemen en planten staat. Dat voelt heerlijk huiselijk, ook voor visite.”

“Mijn vriendin geef ik het liefst pioenrozen, die vindt ze namelijk prachtig. Het liefst geef ik bloemen op een spontaan moment. De laatste keer dat ik een roos gaf met Valentijnsdag kan ik mij écht niet meer heugen. Ik zou niet snel een bos bloemen aan een man geven. Waarom niet? Goede vraag. Geen idee. Je bent toch geneigd om iets anders mee te brengen tijdens een etentje. Terwijl ik zelf ook van bloemen houd. Toch maar eens doen dan!”

Leer ook de andere stoere kerels uit deze serie kennen. Bloemliefhebbers Joost en John hebben beiden een bijzonder verhouding met bloemen. Ben of ken jij ook een stoere vent die enorm van bloemen houdt? Laat het ons weten op Facebook en wie weet benaderen we jou voor een mooi portret op Mooiwatbloemendoen.nl.