Kerels & bloemen: maak kennis met John

Mannen aan het woord over hun liefde voor bloemen
Geschatte leestijd: 3 minuten

John is een manusje van alles. Momenteel werkt hij als IT-consultant, maar in het verleden had hij een bloemenzaak. Tot groot genoegen van zijn vriendin; zij vindt het maar al te leuk dat de man in huis zijn creatieve geest gebruikt om de boel nog gezelliger te maken.

Vaderdag John Mooiwatbloemendoen.nl

“Als mijn vader een optreden had, nam hij na afloop de bloemen mee voor mijn moeder. Zij maakte dan van drie verschillende bossen een kunstig zelf gebonden hoofdboeket en een aantal kleine bossen. Deze pronkten dan op de eettafel en elders in huis tot aan het volgende optreden. Als tienerjongen vond ik het prachtig om te zien hoe mijn moeder de stelen sorteerde en een nieuwe creatie maakte. Die creativiteit heb ik wel overgenomen van haar.”

“Enkele jaren geleden heb ik een bloemenzaak gehad. Ik vond vooral de creatieve kant van het vak leuk. Concepten bedenken, mooie trouwboeketten maken of iemand een laatste eer bewijzen met een rouwboeket. Dat was voor mij de uitdaging, de drijfveer. In de stad had ik allerlei horecagelegenheden die in abonnementsvorm bloemen bij mij afnamen. Het is te gek om te zien hoe een restaurant of café opknapt van zoiets verfijnds als bloemen.”

“Mijn vriendin vindt het sexy als ik een boeket draai.”

“Thuis ben ik degene die de bloemen haalt. Het liefst koop ik losse soorten en draai ik zelf een boeket voor de eettafel – net als mijn moeder! Mijn vriendin vindt het fantastisch om te zien. Ze vindt het wel sexy dat een man daar plezier aan beleeft. Een huis leeft niet zonder bloemen. Ik vind het echt een must voor een gezellig huis.”

Maar niet alleen zijn eigen huis vrolijkt John graag op met bloemen. “Ik koop graag bloemen voor wanneer we op visite gaan. Hoe leuk is het om met een bosje tulpen aan te komen als je ergens gaat eten? Ik geef eerlijk toe, ik zou niet snel een bosje bloemen geven aan een man. Tsja, waarom eigenlijk niet? Je bent toch geneigd om een flesje drank te geven. Ik ga het gewoon eens proberen, kijken hoe ze reageren!”

Leer ook de andere stoere kerels uit deze serie kennen. Bloemliefhebbers Joost en Joey hebben beiden een bijzonder verhouding met bloemen. Ben of ken jij ook een stoere vent die enorm van bloemen houdt? Laat het ons weten op Facebook en wie weet benaderen we jou voor een mooi portret op Mooiwatbloemendoen.nl.