Een palet aan tulpen

Mix & match kleur, vorm en symboliek

Onze huidige Trend Collectie is geïnspireerd op de stijltrend Crazy Illusions. Alles draait om opvallende, kleurrijke en speelse combinaties. De tulp mag in deze stijltrend niet ontbreken, want bijna geen enkele andere bloem biedt meer variatie dan de tulp! Er bestaan namelijk zo'n 150 verschillende soorten, die zijn onderverdeeld in meer dan 3.000 varianten. Je krijgt er bijna keuzestress van, maar dat is niet nodig! Mix & match gewoon met kleur, vorm én symboliek. Durf opvallende combinaties te maken en laat je fantasie de vrije loop. Dat is precies waar stijltrend Crazy Illusions voor staat! 

Mix and Match Tulpen Trend Collectie

Kleur

De altijd vrolijke tulp is er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of zelfs met meerkleurige bloemblaadjes. Het is nog niet gelukt om de tulp in het blauw of zwart te kweken. De kwekers zijn wel in de buurt gekomen van blauw en zwart, door paars-blauwe (bijna blauw!) en dieppaarse (bijna zwart!) tulpen te kweken. Ach, wij knijpen een oogje toe!

Vorm

Ook de vormen van de tulp zijn een feestje voor het oog. Zo kom je ze tegen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, zijn er ook opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en is er de speelse lelietulp. Pioentulpen lijken op zusjes van pioenen en Franse tulpen zijn, in tegenstelling tot de meeste Françaises, bijzonder lang en hebben zeer grote bloemen.

 

 

 

 

 

Symboliek

Het geven van tulpen is nóg leuker met de symboliek in het achterhoofd. Zo betekenen rode tulpen onstuimige liefde en met oranje tulpen zeg je: ‘Ik heb je gemist.’ Gele tulpen staan voor zonneschijn en plezier. Paarse voor spiritualiteit en koninklijke waardigheid. En witte? Die geef je als je iets goed te maken hebt.

MEER CRAZY ILLUSIONS
Niet alleen de tulp maakt deel uit van de stijltrend Crazy Illusions. Wil je meer weten over deze stijltrend? Bekijk hier welke opvallende bloemen nog meer bij deze trend horen of bekijk het lookbook voor meer inspiratie. Laat ons jouw interpretatie van Crazy Illusions zien met de hashtag #mooiwatbloemendoen via Instagram en Facebook.