Recept: zonnige bloemenlolly's

Hap, lik, weg!

Deze lolly's zijn leuk om te zien en heerlijk om van te snoepen! Dit recept is genoeg voor tien lolly's. Zijn ze klaar? Zet ze dan in een plantenpotje met aarde op tafel, uiteraard omgeven door verse bloemen alsof de lolly's hier zijn ontsproten.

zonnige bloemenlollies Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • 2 kopjes poedersuiker
  • 2 kopjes basterdsuiker of gewone suiker
  • 2/3 kopje (mais-)stroop
  • 2/3 kopje water
  • 1 theelepel frambozen- of fruitaroma
  • 10 eetbare bloemen*  
  • 10 lollystokjes
  • Bak-/kookthermometer

Zo maak je het

Giet de kopjes poedersuiker in een steelpan met de helft van het water en zet zachtjes op het vuur. Maak vervolgens figuren van het poedersuikerbaksel met de bodem van een glas, of een ander object met een vlakke bodem.

Doe ondertussen de (basterd-)suiker, stroop en helft van het water in een ander pannetje en bevestig de thermometer. Breng het mengsel aan de kook op hoog vuur – zonder te roeren – tot het mengsel 150 graden heeft bereikt. Haal de pan van het vuur en voeg de frambozenaroma toe. Als het mengsel is gestopt met borrelen, giet je het in de figuren van het poedersuikerbaksel.

Plaats nu heel voorzichtig het bloemetje in het midden en druk vervolgens het lollystokje voorzichtig in de snoep. Giet nog en beetje van de warme snoep over de bloem, zodat de achterkant van de lolly is bedekt en echt dicht is. Laat de lolly uitharden. Spoel eventueel overtollig suiker van de lolly met een heel dun straaltje warm water, zodat de lolly helder is en de bloem zichtbaar.

meer midseason inspiratie

Meer inspiratie nodig voor een florale lunch? Lees over onze midseason gathering met onder andere een zoete pavlova met bloemen, goedgevulde borrelplank gedecoreerd met eetbare bloemen en spannende mocktails met bloemenijs. Volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.