Lentebloemen met frisse kleur en zoete geur

Typisch lenteboeket met Lathyrus en Viburnum

Voor een fris voorjaarsgevoel in huis kun je natuurlijk een flinke voorjaarsschoonmaak houden. Heb je daar geen zin in, maar verlang je wel naar fijne voorjaarskriebels? Kies dan voor lentebloemen met frisse kleuren en zoete geuren. Lees verder, ontdek het lenteboeket met Lathyrus en Viburnum, verzorgingstips, symboliek en nog veel meer! 

lenteboeket viburnum lathyrus | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

lentebloemen met heerlijke geur

Dit frisse boeket boeket bevat twee lentebloemen, namelijk Lathyrus en Viburnum. Lathyrus, ook wel pronkerwt, is een fragiele, vrolijke bloem met een romantische look. De bloem maakt onderdeel uit van de vlinderbloemfamilie en is verkrijgbaar in vele kleuren, zoals wit, roze, paars, en rood. Lathyrus heeft een betoverende, zoete geur die in menig parfum wordt verwerkt. Ook Viburnum verspreidt een heerlijke, zoete geur. Deze vrolijke bloemenbal maakt deel uit van de muskuskruidfamilie en heeft smetteloos witte of zachtroze bloemetjes en frisgroene bladeren. 

symboliek van lathyrus en viburnum

Een boeket met Lathryus en Viburnum is niet alleen mooi om te zien, het zit ook boordevol betekenis. Lathyrus staat, vanwege haar delicate en sterke bloemen, symbool voor zachtaardigheid en vriendschap. Door haar lange, rechtopstaande stelen en bolvormige bloemen staat Viburnum symbool voor trots, oftewel fierheid. Bovendien wordt Viburnum gezien als symbool voor eeuwige vriendschap. Kortom: dit boeket is het perfecte cadeau voor een gewaardeerde vriend (of voor jezelf)!

verzorgingstips voor lathyrus en viburnum

Heb je dit frisse boeket met lentebloeiers in huis gehaald, dan wil je de bloemen natuurlijk zo lang mogelijk fris en fruitig houden. Bekijk de onderstaande verzorgingstips om zo lang mogelijk van je boeket met Lathyrus en Viburnum te genieten:

  • Snijd de bloemen schuin af met een scherp mes.
  • Zet de bloemen in een glazen vaas, gevuld met zo'n 3 centimeter handwarm water. Let op: Lathyrus houdt niet van te veel water, want dan verdrinkt ze. Doordat de bloemstelen van Lathyrus geen bladeren hebben, ademt de bloem door de steel. Zorg er bovendien voor dat het water in de vaas handwarm is, want Viburnum gaat slap hangen als de bloem in koud water gezet wordt.
  • Voeg snijbloemenvoeding toe voor een langere houdbaarheid van de bloemen.
  • Zet het boeket niet op de tocht, in de volle zon of naast een fruitschaal.
  • Ververs het vaaswater regelmatig en zorg dat er altijd zo'n 3 centimeter water in de vaas blijft staan.

kijk in de kas: zo wordt lathyrus gekweekt

Benieuwd hoe de delicate Lathyrus gekweekt wordt? Neem dan eens een kijkje in de kas bij Lathyrus.nl. Wist je bijvoorbeeld dat deze kas zelfvoorzienend is in stroom? Dat het kweken van Lathyrus heel bewerkelijk is, maar dat de bloem heel sterk is en weinig vatbaar voor ziektes? En dat natuurlijke bestrijders zoals vliegjes worden ingezet om luizen tegen te gaan?

Meer lezen over lentebloemen

Op zoek naar meer lentekriebels? Ontdek dan eens hoe je van simpele stenen prachtige Happy Stones met bloemen maakt, of ga aan de slag met een elegant én eetbaar lenteboeket. Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook.

fris lenteboeket geurend | mooiwatbloemendoen