Een elegant en eetbaar boeket

Met groenten en eetbare bloemen

Denk je bij een elegant boeket direct aan sierlijke snijbloemen? Think again! Dit eetbare boeket vol groenten en bloemen* straalt op ieder aanrecht. Lees verder, ontdek de benodigdheden en maak zelf een boeket om van te smullen.

boeket groenten eetbare bloemen | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Vergiet mij niet

Een vergiet is de perfecte vaas voor dit keuken-georiënteerde boeket. Voor het mooiste effect gebruik je een vergiet van aardewerk of emaille, met een lichte of aardse kleur. Geen vergiet in huis? Gebruik dan je diepste schaal of kom. 

Dit heb je nodig

  • Een vergiet (of je diepste schaal of kom)
  • Seizoensgroenten naar keuze. In ons voorbeeld gebruikten we sla, venkel, rabarber, courgette, lente ui en oregano. 
  • (Eetbare) bloemen zoals allium (sierui), kamille, lelie en aster.*

Zo maak je het

Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit boeket te maken. Schik de groenten en bloemen simpelweg in het vergiet en speel met hoogtes en de verschillende vormen en kleuren van je ingrediënten. Ga door met ‘schikken’ totdat je tevreden bent over het resultaat. Het leuke is: dit boeket is dynamisch. Iedere keer dat je een groente (of bloem) in een gerecht hebt verwerkt, verandert het aanzicht van je boeket en heb je de mogelijkheid om je boeket aan te vullen. 

Goed om te weten: de gewassen groenten in het boeket gaan niet lang mee, dus wacht niet te lang met het opeten ervan! Als je een vergiet gebruikt om het boeket in te zetten, dompel de groenten in het vergiet dan iedere dag onder water in de gootsteen. 

Meer inspiratie

Kun je nog wel wat meer florale inspiratie gebruiken? Prikkel je zintuigen met dit heerlijk geurende lenteboeket, of wakker het vuurtje tussen jou en je geliefde aan met deze romantische kaarsen met waxflower. En voor je dagelijkse dosis florale inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook

*Let op: bloemen van de bloemist of supermarkt zijn niet geschikt voor consumptie. Gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie. Het kan lastig zijn om eetbare varianten van de bovengenoemde bloemen te vinden. Je kunt natuurlijk ook de niet-eetbare varianten gebruiken als kleurrijke opvulling van het boeket. 

boeket eetbaar | mooiwatbloemendoen
eetbaar boeket | mooiwatbloemendoen