Lente

Inspiratie voor dat magnifieke voorjaarsgevoel

Hèhè! Het is lente! We vallen daarom direct met de deur in huis en gooien de boel open. Hallo natuur, hallo sierlijke garderobe, hallo lente-proof huis, hallo vernieuwde energie! 

Lente Mooiwatbloemendoen.nl

Fris en fruitig

In het lentedossier vind je volop inspiratie om het voorjaar met een schone lei te beginnen. Handen uit de mouwen – of nog beter, trek een mouwloos shirt aan – en als een bezetene aan de voorjaarsschoonmaak. Natuurlijk wel onder het genot van heerlijke geuren van buiten én een lekker ruikend zelfgemaakt huisparfum vanuit de keuken. 

Bloemen in de knop

De natuur ontwaakt. En dat betekent een nieuwe stroom van bloemen. Wat zijn eigenlijk typische lentebloemen? Met de klassiekers onder de voorjaarsbloemen zoals ranonkel, hyacint en narcis beginnen we de vaaswisseling. Daarna vullen we het huis met de vrolijke gerbera, vintage anjer en oeh la la de bonte pioenroos. Je komt dit seizoen nog vazen tekort!

Vroege vogels en late ontbijtjes

De helden van de vroege ochtend verrassen we met grootse gebaren in de vorm van een klein boeket: het vroege-vogel-voorjaarsboeket! De uitslapers nodig je natuurlijk uit voor de hanami-brunch. Een proeverij van eeuwenoude tradities en nieuwe rituelen met een Aziatisch vleugje. Kijk alvast voor een voorproefje hieronder.

Lente-board

Op Pinterest vind je een &Lenteboard boordevol bloemen. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een lente board met bloemen? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen.

Tip ons!

Heb jij nog een te gekke bloementip voor de lente? We zouden het leuk vinden als je 'm mailt naar redactie@mooiwatbloemendoen.nl. Of je kunt natuurlijk ook een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina of op Instagram.