Lente

Lente is bloemen

Word wakker uit je winterslaap. Vooruit dan maar, nog een gaap. Zet dan de ramen wijd open. "Kijk daar! Alles ontwaakt!". Stap uit je cocon, ga erop uit, kijk hoe de natuur zachtjes ontspruit. Ineens is ze daar! Pats. Boem. Bloem. De lente is klaar. Voor jou.

Omarm de lente en vier het seizoen. We helpen je een handje en hebben een dossier gemaakt vol bloemige lentetips waarmee je de lente voelt, ruikt en proeft. We beginnen met de basis. 

Typische lentebloemen

De lente brengt een nieuwe stroom van bloemen. Wat zijn eigenlijk typische lentebloemen? Met de klassiekers onder de voorjaarsbloemen zoals ranonkel, hyacint en narcis beginnen we de vaaswisseling. Daarna vullen we het huis met de vrolijke gerbera, vintage anjer en oeh la la de bonte pioenroos. Je komt dit seizoen nog vazen tekort!

Frisse start

Start met een schone lei. Handen uit de mouwen – of nog beter, trek een mouwloos shirt aan – en stort je als een ware Marie Kondo op de voorjaarsschoonmaak. Natuurlijk wel onder het genot van heerlijke geuren van een zelfgemaakt huisparfum

Creëer met lentebloemen 

Kriebelen jouw handen om met bloemen aan de slag te gaan? Met twee DIY's ben je lekker een tijdje zoet en breng je je net opgefriste huis gelijk in lentesferen. We delen een tutorial hoe je je raam van een bloemengordijn van echte bloemen voorziet, en hoe je een tulpenkrans maakt voor op de tafel of aan de deur. 

Vroege vogels, late ontbijtjes en avondbites 

De helden van de vroege ochtend verrassen we met grootse gebaren in de vorm van een klein boeket: het vroege-vogel-voorjaarsboeket! De uitslapers nodig je natuurlijk uit voor de hanami-lunch. Een proeverij van eeuwenoude tradities en nieuwe rituelen met een Aziatisch vleugje.

Later op de dag hebben we een lentemenu voor je samengesteld in de vorm van een wrap van humus, falafel en tulpen en een panna cotta toetje gevuld met rozen, besprenkeld met een knapperige honeycomb. Deze gerechten creeerden we samen met chef en kookboekenauteur Yvette van Boven en delicious. magazine. Wat een zaligheid: bloemen op je bord. 

Lente-board

Over borden gesproken, op Pinterest vind je een &Lenteboard boordevol bloemen. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een lente board met bloemen? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen.

Tip ons!

Heb jij nog een te gekke bloementip voor de lente? We zouden het leuk vinden als je 'm mailt naar redactie@mooiwatbloemendoen.nl. Of je kunt natuurlijk ook een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina of op Instagram.

 

Lente is bloemen