Boeketrecept: een vaas vol herinneringen

Passend bij dé trend van het seizoen

De neus is ons sterkste zintuig. Een vleugje parfum kan ons direct transporteren naar een gelukkige herinnering. Een favoriet persoon, een plek, een moment. Een omhelzing, traan of een voorzichtige glimlach. Bloemen staan naast hun schoonheid bekend om hun geur. Soms sterk en krachtig, soms frêle. Maak een boeket vol herinneringen met de geur van bloemen.

Boeketrecept: vaas vol herinneringen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Boeket vol herinneringen

Dit boeket past helemaal bij de huidige stijltrend: Collecting Memories. Deze stijltrend draait om troost, geborgenheid en het koesteren en creëren van fijne herinneringen (met bloemen). Bloemen met zachte kleuren zoals pastel- en groentinten staan centraal. 

Boeketrecept: vaas vol herinneringen Mooiwatbloemendoen.nl

Zo maak je een vaas vol herinneringen

Bedenk van tevoren welke vaas je wilt gebruiken voor het boeket. Wij kozen voor een wat smallere vaas. Het maken van dit herinneringen-boeket hebben we benaderd als een bloemstuk, waarbij je de stelen een voor een in de vaas steekt.

Leg alle stelen op tafel en bekijk welke lengtes je hebt. Langere stelen kun je gebruiken om hoogte of breedte te bereiken en benadrukken. Dat maakt het speels en geeft het geheel meer cachet. Bekijk de vaas van alle kanten en zorg ervoor dat er geen gaten vallen. Een bloem zoals dille kan met het kopje op de rand van de vaas steunen. Daarachter piept een steel met een excentrieke roos. In de hoogte wiebelen de bloemen met zachte poedertinten door een zuchtje wind. En zo bouw je het geheel op.

Blijf spelen totdat het boeket is geworden zoals je het voor ogen had, of nóg beter natuurlijk!

meer collecting memories

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om herinneringen te maken of te koesteren met behulp van bloemen? Ontdek dan eens dit recept voor ingemaakte komkommers, of ontdek hoe je bloemen droogt voor in je (liefdes)brief of poëziealbum. En voor je dagelijkse dosis (trend)inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook

Boeketrecept: vaas vol herinneringen Mooiwatbloemendoen.nl