Boeketrecept: modern stilleven met cymbidium en anjers

Traditional Sentiment in de vaas

De stijltrend van dit seizoen, Traditional Sentiment, draait om nostalgie. Maar ook om boeketten die zo door kunnen gaan als kunstwerk. Dit opvallende boeketrecept geeft precies genoeg drama om een vergeten hoekje in huis om te toveren tot levend kunstwerk. Rembrandt wie?  

Boeketrecept: modern stilleven met cymbidium en anjers Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Start met een vaas die klassieke oudheid uitstraalt. Om je op weg te helpen: plantpotten uit de tuin in niet perfecte staat, een goede vondst op Vinted of misschien een verstoft exemplaar bij je moeder thuis. Zet de vaas op een sokkel of platform om het geheel wat lengte te geven.

Gebruik bloemen van verschillende lengtes om zowel de hoogte als de breedte in te kunnen gaan. Cymbidium helpt hier een flink handje, want de takken zijn stevig en bieden veel lengte. Takken en bladeren maken het levende kunstwerk helemaal af. Niet alleen in vorm, maar ook in kleur.

Kippengaas over de bovenkant van de vaas kan helpen om de bloemen steviger te positioneren in de vaas. Ook kan vulling in de vaas helpen om wat hoger te schikken. Eventueel zou je ook gebruik kunnen maken van duurzame oase waarin je de bloemen kunt steken.

Voor 'the gram'

Om het stilleven-gevoel écht af te maken leg je fruit rondom de vaas. Zoals druiven, citroenen en peren. Maar alleen voor de foto en niet te lang, want bloemen en fruit zijn niet elkaars beste vrienden. Bloemen verwelken namelijk sneller met fruit in de buurt. 

MEER INSPIRATIE

Wil je meer inspiratie hoe je de stijltrend Traditional Sentiment kan introduceren met de hulp van bloemen? Bekijk het boeketrecept voor monoboeketten, de DIY florale ministeck, de DIY badzout met bloemen, het heerlijke recept van labneh met anjers en boeketten voor op je nachtkastje.

Volg je ons al op social media? Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.