DIY: mini-kerstkrans voor op je champagne coupe

Een bruisende combinatie van bloemen en bubbels!

Groot of klein maakt als het om bloemen gaat weinig uit. Deze mini-kerstkrans sparks a lot of joy. Minstens evenveel als een grote kerstkrans op tafel. De minivariant leg je als een kroontje op de voet van een champagne coupe of wijnglas. Want de combi bloemen en bubbels is bruisend!

Mini krans op je champagne coupe Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor een mini-kerstkrans

  • Duurzame oase óf sphagnum mos in kippengaas
  • Voor op de krans: je favoriete (droog)bloemen in je favoriete kerstkleuren. Wij gebruikten orchidee, skimmia, gipskruid en rode lagurus. Tip: door het gebruik van droogbloemen als gipskruid en lagurus geniet je extra lang van je mini-kerstkrans!
  • Voor onder het glas: de favoriete bloem van je tafelgast(en) of jezelf. Gebruik bij voorkeur een grotere bloem voor een echt wow-effect!

Zo maak je een mini-kerstkrans

  1. Water de oase of sphagnum en laat deze uitlekken.
  2. Nu kun je de stelen van de bloemen in de vorm prikken. Zorg voor een goede verdeling van kleur, vorm en grootte. Speel hier gerust mee! Je kunt kiezen voor een krans met één soort bloem of juist een bonte verzameling. Ook kan je een kleurverloop toepassen; van zachtroze tot dieprood.
  3. Als de glazen gevuld worden, haal je de mini-kerstkrans van de voet af. En wat zien we daar? Een prachtige bloem (jouw lievelings!) onder de coupe. Een magische verrassing. De mini-kerstkrans blijft natuurlijk op tafel als versiering. Morgenochtend dient het als een prima alternatief voor een eierdopje, of als leuke hanger voor in de boom! 
Mini krans op je champagne coupe Mooiwatbloemendoen.nl

meer kerstinspiratie

Op zoek naar meer kerstige DIY's? Maak dan de maxi variant van deze mini-krans, ontdek hoe je een kerstbal met bloemen maakt, of ga aan de slag met een servetring met frêle bloemen. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.