DIY: kerstkrans met winterbloemen als tablepiece

Voor op je kersttafel of aan de voordeur

Een bolletje geluk zou je het ook wel kunnen noemen, deze kerstkrans met kleurrijke winterbloemen. Hier gepresenteerd als tablepiece met een knipoog naar een advent altaartje, vanwege de 4 kaarsen. Maar de kerstkrans kan natuurlijk ook worden opgehangen aan de voordeur (of waar dan ook). En het leuke is: je maakt 'm helemaal zelf! Lees verder en bekijk de benodigdheden en het stappenplan. 

Kerstkrans als tablepiece Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor de kerstkrans

  • Duurzame oase (in tulbandvorm) óf sphagnum mos in kippengaas (in tulbandvorm)
  • Je favoriete bloemen, wij kozen onder andere voor orchidee, chrysant, gloriosa en tulp
  • Takjes uit de kerstboom
  • Optioneel: mooie kaarsen 

Zo maak je de kerstkrans 

  1. Water de oase of sphagnum en laat deze uitlekken.
  2. Gebruik je kaarsen? Plaats deze dan eerst in de krans, zodat je hier mooi omheen kunt werken.
  3. Nu kun je de stelen van de bloemen in de vorm prikken. Begin met de grootste bloemen en vul legere ruimtes op met kleinere bloemen. Tip: zorg voor een goede verdeling van kleur, vorm en grootte. Speel hier vooral mee en leef je uit! Je kunt ook kiezen voor een krans met één soort bloem. Ook kun je een kleurverloop toepassen; van zachtroze tot dieprood.
  4. Zet de krans op tafel of hang 'm, zonder kaarsen uiteraard, aan je voordeur. Zet je de kerstkrans op tafel? Dan kun je eventueel een klein kommetje gebruiken als verhoging. Kaarsen aan en aftellen maar. Is het al Kerstmis?
Kerstkrans als tablepiece Mooiwatbloemendoen.nl

Meer kerstinspiratie

Meer kerst op tafel? Bekijk ook de DIY's kerstbal met bloemen, mini kerstkrans op je glas, onderwaterbloemen en deze sprookjesachtige servetring met frêle bloemen. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Volg ons op FacebookInstagram en Pinterest!