DIY: servetring met frêle bloemen

Sprookjesachtig mooi

De oven staat vol met heerlijke baksels, de koelkast puilt uit met lekkernijen, Mariah galmt uit de speakers. En de tafel? De gedekte tafel is vandaag waar the magic happens.. Bij jou geen ongezellige borden, maar het mooiste servies, een pretty kerstkrans met bloemen en op ieder bord een servetring met frêle bloemen. Wow, alles is om door een (servet)ringetje te halen!

Servetring met frele bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor een servetring met bloemen

  • Een oude/vintage servetring of een stevige vorm die kan dienen als ring
  • Frêle bloemen, zoals gipskruid en orchidee, in warme kleuren
  • Lijm(pistool)

Zo maak je de servetring met bloemen

Als je alle ingrediënten hebt verzameld, is het eigenlijk heel simpel. Een dotje lijm op de bloemen en plakken maar! Kies bloemen die je mooi vindt en qua kleur aansluiten bij de rest van de aankleding van je kersttafel. En om extra lang van je servetring te genieten kies je voor kant-en-klare droogbloemen, of bloemen die mooi blijven als ze drogen. 

Bloemen zoals gipskruid zijn net wolkjes en geven het geheel een romantische uitstraling. Grotere bloemen als orchidee geven wat meer body aan het geheel. Samen vormen de bloemen in warme tinten een sprookjesachtig geheel. 

meer kerstinspiratie

Op zoek naar meer kerstige DIY's? Bekijk ook eens hoe je zelf een kerstbal met bloemen maakt, ga aan de slag met een mini kerstkrans voor op je (champagne)glas, of met onderwaterbloemen in je waterglas. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.

Heb je zelf een servetring met bloemen gemaakt? We zijn benieuwd naar het eindresultaat! Deel jouw florale creatie met ons via social media met de hashtag #mooiwatbloemendoen.