Indoor landscaping met bloemen en planten

Haal het buitengevoel naar binnen

Bij het inrichten van je woning denk je waarschijnlijk als eerste aan meubels, raambekleding en verlichting. Maar waarom zou je niet beginnen met groen? Stijl je interieur rondom bloemen en planten en ervaar het ontspannen gevoel dat het je geeft! Laat je inspireren en creëer, geheel volgens de huidige stijltrend, een groene oase in huis. Kun je de natuurlijke energie al voelen? 

indoor landscape | mooiwatbloemendoen.nl

Indoor border

We zien een border meestal buiten, maar heb je ook al eens gedacht aan een indoor border? Daarmee haal je het echte buitengevoel naar binnen, zorg je voor een betere luchtkwaliteit en creëer je een instant feel-good gevoel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groene border in je thuiskantoor, naast je kookeiland of als roomdivider in de woonkamer? 

Of je het nu klein houdt of kiest voor weelderig en groots: aan jou de keus. Voor een speels geheel kies je voor bossen (gedroogde) bloemen en planten van verschillende hoogtes. Stem de kleuren op goed elkaar af, en gebruik natuurlijke tinten voor het echte Balanced Biotope gevoel. Welke bloemen en planten je gebruikt is natuurlijk geheel aan jou. In bovenstaand voorbeeld maakten we gebruik van planten als cambria's, papyrus, strelizia en monstera, maar bloemen als orchideën zijn ook ideale kandidaten om in een indoor border te verwerken. 

Natuurlijke eyecatchers

Naast een indoor border zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om binnenshuis een mini-biotoop te creëren. Wat dacht je van natuurlijke sculpturen, als alternatief op een boeket? Plaats bijvoorbeeld grote stengels gedroogd gras in gipsblokken, of laat je inspireren door de flower tower uit het lookbook van de huidige Trend Collectie. Van gedroogde bloemen tot mossen, planten, grassen en verse bloemen: je kunt ze allemaal gebruiken voor het maken van groene eyecatchers. Volg je groene hart en laat je intuïtie spreken! 

Meer inspiratie

Hoe haal jij het buitengevoel naar binnen? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #balancedbiotope. Mag het allemaal nog een tikkeltje groener in huis? Maak jouw groene oase dan af met dit prachtige herfstboeket of deze kunstwerkjes voor aan de muur. En voor het ultieme buitengevoel binnenshuis maak je natuurlijk dit huisparfum met heerlijke herfstgeur. Daar knapt iedere ruimte in huis van op!