3 originele manieren om je herfstboeket te schikken

De herfst laat zich van een andere kant zien

Niet alleen het weer laat zich van een andere kant zien in de herfst. Zo ook ingrediënten in de supermarkt, luxe etalages én bloemenwinkels. Het is weer tijd voor dieprood, frisgeel en zwoele oranjes met een gouden randje. Voor warme stoffen en zwierige materialen. Het nodigt uit om weer even creatief na te denken. Hoe schikken we een boeket? Doe het eens anders: creëer een herfstig spektakel van onder tot boven, kies voor een kunstige vaas of ga all in met je favoriete herfstbloemen. Slimme tip: voeg droogbloemen toe aan je boeket om er extra lang van te genieten!  

Herfstboeketrecept Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

1) herfstig spektakel van onder tot boven

De pracht en praal bij de meeste boeketten begint pas boven de rand van de vaas. Maar wat als het spektakel al in de vaas begint? Benader het boeket als bloemstuk. Er zijn geen regels, dus wees vooral tegendraads. De onderkant van de vaas bedek je eventueel met een laagje oase dat je nat hebt gemaakt. Steek hierin de bloemen. Dit zijn de bloemen voor de onderste laag. In het midden hiervan plaats je het 'gewone' boeket. Probeer ook hierin hoogteverschil en speelsheid door te voeren. Door het gebruik van pluimen, verschillende vormen en een divers kleurenpalet. Dit boeket kun je ook schikken met uitsluitend gedroogde bloemen. In ons voorbeeld gebruikten we pampasgras, grassen en droogbloemen limonium en gipskruid.

Zelf droogbloemen maken | Mooiwatbloemendoen.nl

2) Koppig herfstboeket

Is het bovenstaande spektakel niet aan jou besteed? Een ander idee is het plaatsen van een herfstboeket vol pluimen en sprieten in een opvallende, kunstzinnige vaas. Dit renaissance-exemplaar voor een rebels droogboeket bijvoorbeeld. Knappe kop!

3) Weelderig herfstboeket

Ga all-in! Laat al je favoriete herfstkleuren- en vormen terugkomen in dit luxe herfstboeket. Dahlia? Check. Chrysant? Check. Crocosmia? Check. Hypericum? Check. Waarom kiezen als je alles kunt laten samenkomen tot één groot weelderig boeket. Verwelkom de herfst in stijl. Je lokale bloemist kan je vast en zeker helpen met het draaien, maar je kunt ook zelf een biedermeier of veldboeket maken. Zet de vaas op een mooi voetstuk. Dat heeft ‘ie wel verdiend. 

Herfstboeketrecept Mooiwatbloemendoen.nl

meer herfst-inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van die warme herfstkleuren? Snappen we! Ontdek ook eens dit oogstboeket, ga aan de slag met een prachtige herfstkrans, of geef je humeur een boost met dit mood booster boeket. En voor je dagelijkse dosis (herfst)inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Facebook en Pinterest