Hooikoorts? Met dit boeket in huis hoef je (haast) niet te niezen

Bloemen met weinig pollen zijn je beste vriend

In de lente barsten alle bloesems open en spreidt de natuur haar bezit op een indrukwekkende manier ten toon. Maar als je hooikoorts hebt, is dat spektakel vaak de start van maanden snuiten en snotteren. Daarom hebben we voor iedereen met hooikoorts een speciaal boeket samengesteld, vol met bloemen die niet zoveel pollen bevatten. 

Het anti-hooikoortsboeket mooiwatbloemendoen.nl
Dacht je dat je in de stad een veilig heenkomen had gevonden? Dan heb je het mis - door alle vervuiling blijven de pollen daar vaak langer hangen, en dat betekent dat je hooikoorts in de urban jungle soms zelfs nog erger is dan op het platteland. 
 

Maar er zijn ook bloemen te vinden die je door hun lage dosis pollen waarschijnlijk wel, of in ieder geval beter, kunt verdragen. Wij stelden dit hooikoorts-vriendelijke boeket samen.

Roos

Gelukkig komen deze klassieke schoonheden in alle vormen, kleren en maten. De roos verstuift maar een klein beetje pollen en is daarom een veilige keus voor iedereen die aan hooikoorts leidt. Ben je heel allergisch, ga dan voor een dicht beknopte soort. 

Duizendknoop

De duizendknoop is voorzien van groene bladeren met daarboven velen - zo niet duizenden - kleine bloemetjes. Deze bloem geeft een weelderig en speels effect aan een boeket en komt het beste tot z'n recht als het zich in een groepje duizendknoop bevindt.  

Gipskruid

Gipskruid is dé teamspeler onder de bloemen. De groene takken met kleine witte of roze bloemen doen het goed als extra aankleder in bijna ieder boeket. Geen wonder dat gipskruid al jarenlang tot de meest populaire snijbloemen behoort.  

Matthiola

Matthiola dankt z'n prachtige naam aan de Italiaanse arts en botanicus Pietro Mattioli. Er bestaan wel vijftig soorten matthiola, die bijna allemaal even kleurrijk zijn - maar ook de witte variant, die je in dit boeket terugziet, is prachtig.

Fritillaria 

De ondersteboven hangende fritillaria is er in het groot en heel klein. En in verrassend prachtige kleuren: rood, oranje, geel en paars-wit met een soort schaakbordachtig patroon. Maar ook groen met bruin-oranje vlekken en roodpaars met gele randjes. Welke variant kies jij?

Voor iedereen die hooikoorts heeft: je hoeft jezelf niet langer te onthouden van een dagelijkse dosis bloemen. Stel je eigen zo-goed-als-nies-vrije boeket samen en deel het eindresultaat op Instagram met #mooiwatbloemendoen.