Hooikoorts? Met dit boeket in huis hoef je (haast) niet te niezen

Bloemen met weinig pollen zijn je beste vriend

In de lente barsten alle bloesems open en spreidt de natuur haar bezit op een indrukwekkende manier ten toon. Maar als je hooikoorts hebt, is dat spektakel vaak de start van maanden snuiten en snotteren. Daarom hebben we voor iedereen met hooikoorts een speciaal boeket samengesteld, vol met bloemen die niet zoveel pollen bevatten. 

Het anti-hooikoortsboeket mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

een hooikoorts-vriendelijk boeket

Dacht je dat je in de stad een veilig heenkomen had gevonden? Dan heb je het helaas mis! Door alle vervuiling blijven de pollen daar vaak langer hangen, en dat betekent dat je hooikoorts in stedelijke gebieden soms zelfs nog erger is dan op het platteland. Er zijn bloemen te vinden die je door hun lage dosis pollen waarschijnlijk wel, of in ieder geval beter, kunt verdragen. Wij stelden dit hooikoorts-vriendelijke boeket samen.
 

Roos

Gelukkig komen deze klassieke schoonheden in alle vormen, kleuren en maten. De roos verstuift zeer weinig pollen en is daarom een veilige keus voor iedereen die aan hooikoorts leidt. Ben je heel allergisch, ga dan voor een dicht beknopte soort. 

Gipskruid

Gipskruid is dé teamspeler onder de bloemen. De groene takken met kleine witte of roze bloemen doen het goed als extra aankleding in bijna ieder boeket. Geen wonder dat gipskruid al jarenlang tot de meest populaire snijbloemen behoort. Let op: wat de hoeveelheid pollen betreft, zit er veel variatie in de verschillende soorten gipskruid. De soorten met dubbele bloemen, zoals de 'Gypsophila paniculata 'Flamingo', bevatten een lage dosis pollen. 

Leeuwenbek

De leeuwenbek (Antirrhinum) is ondanks haar gevaarlijke naam een zachtaardig type. Met haar lange steel, weelderige bloemen en zachte geuren voegt ze een snufje sierlijkheid toe aan jouw boeket, zonder veel pollen te verstuiven. 

Bosrank

De hooikoortsvriendelijke bosrank, ook wel Clematis, bloeit een groot deel van de zomer. De lichtpaarse bloemetjes geven dit hooikoortsvriendelijke boeket een vrolijke, lieflijke uitstraling. Geen wonder dat het een populaire bloeier is! 

Zeeuws knoopje 

Zeeuws knoopje is vernoemd naar het Zeeuwse sieraad te vinden op de tailleband van Zeeuwse klederdracht. De Latijnse naam van deze bloem is afgeleid van ‘astrum’ dat ster betekent. Dat verklaart waarom Zeeuws knoopje ook wel Astrantia wordt genoemd. Het is niet alleen een ster in dit hooikoortsproof-boeket, maar ook de lievelingsbloem van honingbijen!

Voor iedereen die hooikoorts heeft: je hoeft jezelf niet langer te onthouden van een dagelijkse dosis bloemen. Stel je eigen zo-goed-als-nies-vrije boeket samen en deel het eindresultaat op Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen.