DIY: YOKO NEGI'S DELICATE GIPSKRUID BOL

Maak een prachtige droogbloem decoratie in de stijl van floral artist Yoko Negi

De Japanse bloemstylist Yoko Negi, die voornamelijk in Parijs en Rotterdam te vinden is, maakt de mooiste boeketten, bloemenkransen en etalage ontwerpen voor klanten in Europa en Azië. Yoko gaf ons een kijkje in haar creatieve proces en deelde onder andere hoe je een bloemenbol maakt met gipskruid. Stijlvol en zoet tegelijkertijd. Okay, let's do this! 

DIY: Yoko Negi's delicate gipskruid bol | Mooiwatbloemendoen.nl

DIT HEB JE NODIG

- Kippengaas
- Verschillende soorten gipskruid
- Limonium

ZO MAAK JE HET

Maak een selectie van de soorten gipskruid en limonium die je wilt gebruiken. Je kunt deze gedroogd bij een bloemist kopen of zelf drogen. Kies je voor het laatste, dan lees je hier hoe je te werk gaat.

Vorm een bol van kippengaas en steek hier je selectie van droogbloemen in. Dat werkt een beetje zoals het maken van een foto of schilderij: verschillende texturen en kleuren vormen een groter geheel. De gipskruid bol die ontstaat kan je op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld door ‘m op een tafel of in de vensterbank te plaatsen of aan het plafond op te hangen.Bekijk Yoko’s Instagram feed voor meer prachtige gipskruid creaties. Trots op jouw eigen creatie? Laat het ons op Instagram zien met hashtag #mooiwatbloemendoen!