DIY: een bloemenzee in de kerstboom

Maak je eigen florale kersthangers

Het ritueel van de kerstboom optuigen is ieder jaar weer even fijn. Wat jouw boom dit jaar helemaal af maakt? Kerstornamenten rechtstreeks uit de natuur. Denk daarbij aan fluweelzachte paarse blaadjes, dieprode geurende bloemen en botanische texturen. Piek erop, lichtjes aan en genieten maar.

DIY: een bloemenzee in de kerstboom | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Bloemen en planten: wij kozen voor orchideeën, rozen en de paarse blaadjes van fluweelplant Gynura
  • Glazen buisjes/reageerbuisjes
  • Donker sisaltouw

Zo maak je het

Knip de stengel van de bloem of het blad op maat zodat deze in de reageerbuis past, maar nog lang genoeg is om te bewateren. Knoop het touw stevig om de rand van buis en zorg dat er aan beide kanten twee stukken touw van ongeveer vijf centimeter over blijven. Vul de buis met water en plaats de bloem of het blad er in. Hang het buisje in de boom door het aan een tak te knopen. 

MEER, MEER, MÉÉR KERST!

Kun je nog wel wat meer kerstinspiratie gebruiken? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, ontdek het recept voor een boeket in rijke kerstkleuren, of verwen je geliefden (en jezelf) met traditionele kerstkoekjes (met bloemen). Deel jouw florale kerstboom of andere bloemrijke kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.