DIY: een oogverblindende guirlande met droogbloemen

Om bij weg te dromen

Een guirlande is een wonderschone aanvulling voor de kerstdecoratie thuis of als verrassingseffect op een ongewone plek. Fleur je studio op met een bloemenslinger aan een ezel, verrijk je thuiswerkplek met een exemplaar rondom je dossiermap of hang ‘m aan de voordeur. Waar je deze oogverblindende guirlande ook plaatst, het wordt een plek om even stil te staan en weg te dromen. Over wat is geweest en wat zal zijn.

DIY: een oogverblindende guirlande met droogbloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Pampasgras 
  • Gedroogd ruskus 
  • Ritsiga 
  • Heide 
  • Stipa
  • Bloemistentape
  • Stevig ijzerdraad
  • Tang

Zo maak je het

Begin met een stevig stuk ijzerdraad. Vouw deze dubbel en draai het draad iets om elkaar heen. Zo kun je gemakkelijker stelen tussen het ijzerdraad steken. De rest van de stelen kun je vastmaken met bloemistentape.

Het is mooi om de guirlande een uitwaaiend effect mee te geven. Een soort begin en einde dus. De kopse kant met gestructureerde korte stelen en naar het einde toe steeds meer waaierige en uitstekende bloemen. Het leuke aan deze guirlande is dat geen enkel exemplaar gelijk is aan de vorige. Experimenteer met kleurverloop, met vorm en structuur, met verse en droogbloemen.

Is je guirlande af? Buig deze voorzichtig om je ezel, deurpost of gordijnroede. Lukt het je niet zelf? Vraag of je bloemist er een voor je kan maken. Deze is gemaakt door bloemist A.P. Bloem uit Amsterdam.

Bloemen drogen

Heb je de smaak te pakken met droogbloemen? We schreven al eerder hoe je zelf bloemen kunt drogen, hoe je een spectaculair droogbloemenboeket kunt schikken en spraken we met dé droogbloemenbloemist Yoko Negi over haar liefde voor droogbloemen en haar dromerige flower clouds.

Meer, meer, méér kerst!

Ben je helemaal in de kerstsferen en krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, of ga aan de slag met een kerstkrans of compleet andere kerstboom. Deel al jouw florale kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En bekijk het Pinterestboard Kerst voor nog veel meer kerstinspiratie.