6X HEERLIJKE DIY’S MET HERFSTBLOEMEN

Lekker binnen, lekker fröbelen

Het herfstseizoen nodigt je uit om naar binnen te verkassen, waar het gezellig, droog en warm is. Waar het fijn ruikt (hallo herfstige homespray!) en het huis vol prachtige herfstbloeiers staat. Een perfecte tijd om thuis aan de slag te gaan. Als moment voor jezelf of met het hele gezin. We selecteerden 6 heerlijke doe-het-zelf-projecten voor grijze weekenden en regenachtige middagen.

Bloemen in epoxy Mooiwatbloemendoen.nl

1. VEREEUWIG BLOEMEN

Om bloemen oneindig te laten stralen, vereeuwig je ze in epoxy. Daarmee geef je het startsein voor een bloemig najaar. En niet alleen voor jezelf, want de bloemen in epoxy maken leuke, originele cadeautjes. Zet een muziekje op, theetje erbij, stukje cake en aan de slag maar. Bekijk de DIY: bloemen vereeuwigen in epoxy.

Bloemengordijn - Mooiwatbloemendoen.nl

2. BLOEMETJESGORDIJN

Feestje, behoefte aan een oppepper of gewoon zin om te DIY-en? Met dit bloemengordijn van orchideesoorten Vanda en Euphorbia laat je je inner-creatieveling helemaal los gaan. Maar eerst even naar buiten, op zoek naar een stevige tak. Daar kun je die herfstwind dan weer voor bedanken. Bekijk de DIY: bloemengordijn.


3. SLAPEN ALS EEN ROOS

Terwijl de regen tegen het raam tikt, val jij in een diepe slaap. Dat wordt nog fijner als je lakens naar rozen ruiken. Maak je dit alternatief op het geurzakje, dan laat je niet alleen je beddengoed, maar je hele linnenkast, woonkamer en badkamer geuren. De herfst ruikt lekker! Bekijk de DIY: alternatief op het tuttige geurzakje.


4. BLOEMENKROONLUCHTER 

Binnenkort een etentje bij jou thuis en op zoek naar een eyecatcher voor de tafel? Maak dan een kroonluchter met bloemen. En omdat je dat zo gek mogelijk kunt maken als je zelf wilt, hebben we niet 1 maar 2 kroonluchter DIY’s. Bekijk de DIY's: romantische kroonluchter en de kroonluchter van bloemslingers


Chrysant DIY wol verven Mooiwatbloemendoen.nl

5. WOL VERVEN MET CHRYSANT

We zijn ons steeds meer bewust van de producten die we gebruiken, consumeren en in huis halen. Daarom kwamen we op het idee om zelf wol te kleuren. Hoe? Nou gewoon, met de chrysanten die je dit weekend in huis hebt gehaald. Bekijk de DIY: wol verven met chrysanten


 

6. FLORALE ONDERZETTERS VOOR JE KOPJE THEE

Deze bloemencoaster zijn bijna te mooi om te verschuilen onder een kopje thee of beker warme chocolademelk met slagroom. Je maakt ze zelf en daardoor kun je eindeloos spelen met kleur, samenstellingen en vorm. Bekijk snel hoe je deze florale onderzetters zelf maakt.


Heb jij nog een DIY met herfstbloemen waarmee we het najaar moeiteloos doorkomen? Deel 'm op Instagram, met #mooiwatbloemendoen.