Chrysanten high tea met een gouden randje

Zelf aan de slag met bloemige recepten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Speciaal voor Mooiwatbloemendoen.nl ontwikkelde fooddesigner Katja Gruijters een high tea met de chrysant als hoofdrolspeler. Met Katja's exclusieve recepten is succes verzekerd. Dus trek je zondagse outfit uit de kast en schuif aan voor een high tea om van te watertanden. 

Katja Gruijters Workshop Flower Fooddesign Mooiwatbloemendoen.nl

De Griekse naam van de chrysant is even prachtig als de bloem zelf: Chrysanthemum betekent namelijk gouden bloem. Maar het is niet alleen haar schoonheid die ons inspireert. Ze staat symbool voor geluk en het eeuwige leven en is in Azië al eeuwenlang geliefd. Daar is de chrysant een graag geziene en belangrijke gast tijdens feestdagen en ceremonies.  

De ster van de show

Tijdens onze theeceremonie is chrysant de ster van de show. Katja experimenteerde erop los met de gouden bloem, met als resultaat exclusieve recepten die voor het eerst werden gepresenteerd tijdens een luxueuze gathering. 

 

Drie heerlijke recepten

Wat is een high tea zonder thee? Precies. Trap jouw high tea af met de garland chrysantenthee. Gevolgd door een chrysantenbouillon voor een nog warmere buik. Het zoet bewaren we zoals het hoort voor de laatste gang. Wedden dat je voor de chrysanten cheesecake nog wel een plekje hebt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.