Chrysanten high tea met een gouden randje

Aan de slag met florale recepten

Voor op je to-do lijstje deze herfst: een high tea organiseren voor je dierbaren! Een chrysanten high tea voor gouden fijnproevers welteverstaan, want de chrysant (ook wel gouden bloem), is veelzijdiger dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwoele chrysantenthee, overheerlijke chrysantencheesecake en verwarmende chrysantenbouillon? Zelf maken is simpel en succes is gegarandeerd!

high tea met chrysanten recepten
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

chrysant: gouden bloem

De Griekse naam van de chrysant is even prachtig als de bloem zelf: Chrysanthemum betekent namelijk gouden bloem. Maar het is niet alleen haar schoonheid die ons inspireert. De bloem staat symbool voor geluk en het eeuwige leven en is in Azië al eeuwenlang geliefd. Daar is de chrysant een graag geziene en belangrijke gast tijdens feestdagen en ceremonies.  

chrysantenthee

Een goede high tea valt of staat met een goede kop thee. En wat is er deze herfst nou fijner dan zwoele aroma's die zo uit het kopje je neus in vliegen? Met dit recept voor heerlijke chrysantenthee is succes gegarandeerd.* 

bouillon met chrysanten

Wat is er nou lekkerder dan jezelf op druilerige, koude herfstdagen verwennen met een heerlijke bouillon? Deze chrysantenbouillon vult én verwarmt. Bijkomend voordeel: dit soepje bevat een flinke portie vitamines!*

cheesecake met chrysanten

Wie houdt er nou niet van taart? Deze cheesecake, met de smakelijke toevoeging van chrysanten als finishing touch, is de perfecte zoete treat tijdens je high tea. De cheesecake doet het ook uitstekend als dessert, of als traktatie voor bij de koffie. 

meer herfstinspiratie

Meer inspiratie opdoen voor een florale herfst? Ontdek dan eens deze DIY voor een herfstkrans met verse en gedroogde bloemen, of verzamel je favoriete herfstbloemen en ga aan de slag met een prachtig boeket waar de herfst vanaf spat. 

*Zet nooit zomaar je tanden in een chrysant (of andere bloem). Gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.

thee gedroogde bloemen chrysantenthee | mooiwatbloemendoen