Chrysanten high tea met een gouden randje

Zelf aan de slag met recepten barstensvol folklore

Speciaal voor Mooiwatbloemendoen.nl ontwikkelde fooddesigner Katja Gruijters een high tea met de Chrysant als hoofdbestanddeel. We delen met jou de exclusieve recepten waar je zeker weten hoge ogen mee zult gooien bij je familie en vrienden. Dus trek je zondagse outfit uit de kast en schuif aan voor een high tea om van te watertanden. 

Katja Gruijters Workshop Flower Fooddesign Mooiwatbloemendoen.nl

De Griekse naam van de chrysant is prachtig: Chrysanthemum betekent namelijk gouden bloem. Maar het is niet alleen haar schoonheid die ons inspireert. Ze staat symbool voor geluk en het 'eeuwig leven' en is in Azië al eeuwenlang geliefd. Ze is daarom een graag geziene en belangrijke gast tijdens feestdagen en ceremonies.  

De ster van de show

Tijdens onze theeceremonie is chrysant de ster van de show. Katja experimenteerde erop los met de gouden bloem en heeft dit verwerkt tot nieuwe, exclusieve recepten die voor het eerst werden gepresenteerd tijdens een luxueuze gathering. 

 

Drie exclusieve recepten

De komende tijd delen we diverse bijzondere recepten met je. Wat is een high tea zonder thee? Precies. Hou onze site goed in de gaten want binnenkort trappen we af met de garland chrysantenthee. Gevolgd door een chrysantenbouillon voor een nog warmere buik. Het zoet bewaren we zoals het hoort voor de laatste gang. Wedden dat je voor de chrysanten cheesecake nog wel een plekje hebt?