Typische herfstbloemen

Prachtige takken, bloemen en besjes voor een warm najaarsboeket

Trakteer jezelf deze herfst op zijdezachte bloemen in warme tinten, of vrolijk je huis op met stijlvolle bessen. Ontdek hieronder 9 typische herfstbloemen!

Callicarpa

Paars is het nieuwe groen. Het lijkt of het laatste restje zomer zich verstopt heeft in de kleine knalpaarse besjes van de Callicarpa. Een aangename verrassing nu we felle kleuren voor donkerdere tinten verruilen. 

chrysant

De naam chrysant is afgeleid van het Griekse woord voor 'goud' (chrys) en 'bloem' (anthemom). Deze 'gouden naam' kreeg deze prachtbloem niet voor niets! Ze is van oorsprong goudgeel van kleur, geeft warmte, schittert in ieder boeket en staat symbool voor geluk en gezondheid. 

chrysant gouden bloem

 

CROCOSMIA

Het ultieme herfstgevoel haal je in huis met Crocosmia. Deze bloem, ook wel bekend als Monbretia, brengt in de kleuren oranjegeel tot dieprood het warme kleurenpalet van het najaar in de vaas. Dat wordt kleurrijk genieten!

 

Euphorbia

Uit euforie springen de verfijnde bloemetjes alle kanten op. De vrouwelijke bloeiers staan in het midden en worden omsingeld door een groep mannelijke bloemen. Er zijn wel 2300 soorten Euphorbia en je kunt kiezen uit verschillende kleuren: geel, oranje, rood en wit.

HYPERICUM

Kan jouw vaas wel een make-over gebruiken? De Hypericum verrast je graag. Na de bloei ontstaan er namelijk mooie besjes aan de takken. Hallo natuurlijke new you! Deze bessen staan stoer en stijlvol in ieder herfstboeket.

Physalis 

Als de bijzondere Physalis de herfst bij je aankondigt, weet je gelijk waar de bijnaam lampionplant vandaan komt. Het vrolijke vruchtje is namelijk omhuld met een natuurlijk lampionnetje. Geniet ervan zoals je zelf wilt, ze zijn namelijk ook makkelijk te drogen. Leuk weetje: vroeger werden de wortels van de plant in huis gekweekt om geesten en duivels te verjagen. 

Scabiosa

Scabiosa klinkt romantisch zoet en de bloem maakt de herfst een stuk zachter. Terwijl het buiten steeds vaker begint te regenen en de wind zijn eigen krachten niet kent, fleurt je huis op met wit, geel, rood, blauw en paars getinte bloemen. De lange stelen van Scabiosa zorgen ervoor dat de frêle blaadjes alle aandacht krijgen.

Scabiosa Mooiwatbloemendoen.nl

Rozenbottels

Aan de rozenplant groeien prachtige vruchten: rozenbottels. Na de bloei van de rozen is het tijd voor deze stoere, robuuste jongens, die eigenlijk niet mogen ontbreken in een herfstboeket. En over jongens gesproken, heb je veel singles in de buurt? Geef ze dan een flinke bos. Ze staan namelijk symbool voor 'wachten op de ware'.

VERONICA

Iedereen houdt van een zwierig veldboeket op z’n tijd. Een eclectisch exemplaar met vrije vormen en zachte tinten. Zelf aan de slag deze herfst? Zet dan Veronica op je ingrediëntenlijstje. Deze bloem geeft ieder boeket een tikje bohemian.

meer inspiratie

Welke herfstbloem is jouw favoriet? Deel het met ons op Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En kun je nog wel wat meer seizoensinspiratie gebruiken? Ontdek dan in deze DIY hoe je een herfstkrans maakt met verse en gedroogde bloemen, geef je humeur een boost met een mood booster herfstboeket.