Bloemenkrans met verse en gedroogde bloemen

Voor aan de deur, muur of waar dan ook

Het klinkt misschien wat gezapig, maar is er iets gezelligers dan een overdadige herfstkrans aan de voordeur? Niet als je het ons vraagt. Dit exemplaar is helemaal anno nu door het gebruik van verse én gedroogde bloemen. Deze bloemenkrans misstaat ook niet aan de muur of boven je bed. Je zou er zelfs aan kunnen denken om het kleinste kamertje een major upgrade te geven met dit rustgevende stukje schoonheid. En die krans... Die maak je gewoon helemaal zelf!

Bloemenkrans met verse en gedroogde bloemen | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

benodigdheden herfstkrans 

  • Krans van stro (of van metaal of riet)
  • Je favoriete verse en gedroogde (herfst)bloemen. Wij gebruikten physalis, scabiosa, serruria, hypericum, chrysant, aster, berm en boomwurger. 
  • Draad of touw (om je bloemen vast te zetten op de krans)
  • Eventueel: lint (om je krans mee op te hangen)

herfstkrans maken: zo doe je dat

STAP 1

Maak een compositie van de bloemen op de krans: knip ze op de juiste lengte en leg ze neer op de krans, op een manier die jij mooi vindt. Dat werkt een beetje zoals het maken van een foto of schilderij: verschillende texturen en kleuren vormen samen een groter geheel. Tip: gebruik de droogbloemen als basis en maak het af met verse bloemen.

STAP 2

Tevreden? Zet dan alles vast. Dat doe je door, verdeeld over de krans, draad of touw om de bloemen en de krans te wikkelen. 

STAP 3

Zit alles goed vast? Zoek een mooi plekje om je krans te laten stralen en hang de krans eventueel op aan het lint.  

Tip: ben je niet zo handig, maar wil je wel graag een mooie krans voor in huis? Dan kun je altijd langsgaan bij jouw lokale bloemist en vragen of zij er een voor je willen maken. 

zelf bloemen drogen

Door droogbloemen te combineren met echte bloemen ontstaat er een speelse combinatie. Zijn de verse bloemen uitgebloeid? Dan kun je ze uit de krans halen en vervangen voor nieuwe bloemen. Ook leuk: droog zelf bloemen en verwerk ze in je herfstkrans.  

Meer, meer, méér herfst!

Hoe is jouw herfstkrans geworden? Deel jouw creatie met ons op social media met de hashtag #mooiwatbloemendoen! Volg je ons al? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest. Heb je de smaak te pakken? Ga dan aan de slag met ons boeketrecept voor een mood booster herfstboeket of een duplex droogbloemenboeket