Bloemenkrans met verse en gedroogde bloemen

Voor aan de deur, muur of waar dan ook
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het klinkt misschien wat gezapig, maar is er iets gezelligers dan een overdadige herfstkrans aan de voordeur? Niet als je het ons vraagt. Dit exemplaar is helemaal anno nu door het gebruik van de juiste materialen en de combinatie van verse én droogbloemen. Deze bloemenkrans misstaat ook niet aan de muur of boven je bed. Je zou er zelfs aan kunnen denken om het kleinste kamertje een major upgrade te geven met dit rustgevende stukje schoonheid. En die krans... Die maak je gewoon helemaal zelf!

Bloemenkrans met verse en gedroogde bloemen | mooiwatbloemendoen.nl

Het ultieme herfstpalet

De herfst staat voor warmte en gezelligheid. Dat is ook terug te zien in de verschillende bloemkleuren. Van warm oranje, fris groen tot dieprood; het herfstpalet is compleet. Deze herfst wordt er ook weer veel gebruik gemaakt van droogbloemen in combinatie met verse bloemen. In deze krans verwerkten wij de physalis, scabiosa, serruria, hypericum, dahlia, chrysant, aster, berm en boomwurger. 

Een speelse combinatie

Door droogbloemen te combineren met echte bloemen ontstaat er een speelse combinatie. De droogbloemen zorgen voor de basis en je maakt het af met echte bloemen. Zijn de verse bloemen uitgebloeid? Dan kun je ze uit de krans halen en vervangen voor nieuwe bloemen. Sommige soorten zijn zelfs geschikt om zelf te drogen

Ga zelf aan de slag

Durf jij de uitdaging aan om deze herfstkrans zelf te maken? Ga zelf aan de slag met deze handige tutorial. Ben je niet zo handig, maar wil je wel graag een mooie krans op de (voor)deur? Dan kun je altijd langsgaan bij jouw lokale bloemist en vragen of zij er een voor je willen maken. 

Meer, meer, méér herfst!

Hoe is jouw herfstkrans geworden? Deel jouw creatie met ons op social media met de hashtag #mooiwatbloemendoen! Volg je ons al? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest. Heb je de smaak te pakken? Ga aan de slag met ons boeketrecept voor een mood booster herfstboeket of een duplex droogbloemenboeket