DIY: versier je kroonluchter met bloemen

Bloemslingers om de liefde te vieren
Geschatte leestijd: 2 minuten

De styling van de tafel is af, maar je bent op zoek naar net dat beetje extra. Zoek niet verder. Met deze bloemenkroonluchter steel je de show en ieders hart. Zo maak je het!

Dit heb je nodig

Als je geen kroonluchter hebt:

  • Hoepel/ringvorm

  • Naald en draad

  • Bloementape

  • Houten kralen in twee formaten

Zo maak je het

Heb je een bestaande kroonluchter boven de eettafel? Dan heb je het makkelijk. Bind de bloemen vast met draad of bloementape. Als je geen kroonluchter hebt dan maak je er gewoon zelf een. De ringvorm dient als middenstuk van de kroonluchter, hierboven en onder komen kralenwelvingen. Knoop een touw vast aan de ringvorm van ongeveer 30 centimeter lang, rijg hier de houten kralen aan. Ga uit van 10-14 aanhechtingspunten voor de bovenkant en hetzelfde voor de onderkant. Herhaal dit tot je een kroonluchterskelet hebt van ringvorm en kralen. Je kunt met de kleinere kralen een horizontale slinger maken voor een extra luxe uittraling. 

Dan nu de bloemen. Die kun je aan de ringvorm bevestigen middels bloementape en aan de kralenlijnen met naald en draad. Rijg het touw door de knop van de bloem, dit is een stevige plek. Je kunt helemaal losgaan met je creativiteit. Combineer meerdere soorten bloemen en kralen aan een touw en experimenteer ook met lengtes. Uiteindelijk gaat het erom dat de bloemenkroonluchter past bij de ambiance die jij wilt meegeven. De kroonluchter kan met gemak een aantal dagen blijven hangen. Is dat even boffen!