Vijf flirty flowers

Geschikt voor ontluikende liefde in de knop

Het blijft een beetje een ongemakkelijk iets: je bent nét aan het daten en Valentijnsdag staat voor de deur. Wat te doen? De hele feestdag negeren, je toekomstige bae afschrikken met een te groot cadeau of…? Neem het van ons aan, iedereen vindt het leuk om iets te krijgen op 14 februari. En met een van deze vijf bloemen zit je precies goed bij je prille liefde. 

Ranonkel

De ranonkel staat symbool voor charme. Gaf je in de Victoriaanse tijd een bos ranonkels, dan zei je daarmee: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Och, dat waren nog eens tijden. Maar vergis je niet, ook nu nog maak je mensen blij met een bont boeket ranonkels.


Freesia

De freesia staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Zo! Traditioneel geef je je echtgenoot witte Freesia’s na zeven jaar huwelijk, die jullie herinneren aan pure, echte liefde. Nou zijn jullie nog lang niet zover, maar een goed begin is het halve werk!


Valentijnsdag Vijf flirty flowers Mooiwatbloemendoen.nl

Anjer

De anjer staat symbool voor hartstocht, verlangen en romantiek. Renaissanceschilders uit de 15de en 16de eeuw kozen deze bloem niet voor niets als figurant in hun verlovingsscènes. Ook een passende kandidaat om de passie in je relatie weer aan te wakkeren. Mocht dat nodig zijn...


Narcis Mooiwatbloemendoen.nl

Narcis

Zie je de vrolijke narcis? Dan is de lente in aantocht. Het is daarom dat de narcis wordt gezien als een symbool voor een nieuw begin. Pril geluk, als dat geen match made in heaven is.    


Roos

Het is vrij bekend dat de rode roos liefde en romantiek representeert, houd deze maar even achter de hand tot je Facebook official bent. Ga voor de klassieke roos, maar dan in een minder voor de hand liggende kleur. Zo staat de kleur oranje voor verlangen, de kleur roze voor geluk, geel voor verbondenheid en wit voor echte liefde. Onderstreep de symboliek met een mono boeket of ga voor een boeket met een mix van kleuren. 


Al een keuze weten te maken? Heel veel plezier met geven en laat de liefde bloeien!