Liefdesbrieven die geuren en je hart kleuren

Romantiek uit de oude doosch

Waar is toch de tijd gebleven van kettingbrieven, penvriendinnen, kaartjes sturen naar oma en openhartige liefdesverklaringen voor de leukste van de klas? Deze Valentijnsdag klimmen we weer in de pen. Verras je lief met een brief!

Liefdesbrieven die geuren en je hart kleuren
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Rituelen van vroeger

Het uitkiezen van het mooiste briefpapier, de aanzet van de eerste krulletters en de finishing touch met een spraytje van je favoriete parfum. Je zou uit heimwee direct je vulpen van zolder halen. Gelukkig is daar Valentijnsdag. Een beter excuus voor een nostalgisch moment vol tierelantijntjes, getut en zoetsappig gedoe is er niet. Maar dan wél met eigentijds briefpapier vol bloem- en plantelementen. 

Zeg het met bloemen 

De boodschap komt nog lekkerder over op een mooi papiertje. Maak gebruik van ons downloadable briefpapier met een tekening van bloemen. Ook mooi voor alledaagse boodschappenlijstjes en to do lijstjes. Uitgeprint? Klim in je pen en stort je hart uit over het papier. 

Klik op de onderstaande link om het briefpapier te downloaden:

Geuren die je meevoeren

De neus is een van de sterkere zintuigen. Een geur kan je vervoeren naar de fijnste herinneringen, maar kan ook emoties oproepen. Denk maar eens aan de trui van je schatje of versgebakken koekjes. 

Heb jij een signatuur parfum? Een geur die je altijd bij je draagt en als een wolkje om je heen hangt? Het liefst iets bloemigs natuurlijk. Even geen inspiratie? Ruik eens aan Lola van Marc Jacobs, La Tulipe van Byredo, Dahlia Noir van Givenchy en Love, Chloé van Chloé. Daar zit vast en zeker iets bij voor op je hals én je briefpapier. 

Om het af te maken

Tijd om de liefdesbrief te posten. Maar wacht! Geheel in lijn met deze over-de-top-dag voegen we nog wat bloemblaadjes toe aan de envelop. Dat kunnen rozenblaadjes zijn, maar net zo goed ook de symbolische blaadjes van de Alstroemeria. Envelop dicht, postzegel plakken en posten maar. 

Post-posttraumatische stress

Je hoeft heus niet bij de brievenbus te wachten op antwoord. We leven in 2021, grote kans dat jouw liefdesbrief een antwoord krijgt via de digitale weg. Of misschien gaat de deurbel wel en staat je lief ineens op de stoep voor een mooie wandeling, heb jij je voor niets opgevreten. Óf heel misschien, een paar dagen later, vind je een mysterieuze envelop bij je post. Tijdens het openen herken je zijn geur en in mooie typografie staan daar de woorden waar je op hoopte. “Ik ook van jou!”

meer liefde

Is je Valentijnsbrief geschreven maar heb je nog meer liefde te geven? Bekijk dan eens hoe je jouw geliefde verrast met een romantische rozenpunch, of een boeket dat symbool staat voor jouw liefde. Koop jouw Valentijnsboeket bij je lokale bloemist, of bestel 'm online. Deel je jouw (bloemen)liefde met ons via Instagram of Facebook, met de hashtag #mooiwatbloemendoen? Fijne Valentijnsdag!