Recept: liefdesdrank met rozenblaadjes

Verras jouw geliefde met een romantische rozenpunch

Ben je op zoek naar het perfecte drankje om je crush of geliefde mee te verrassen op Valentijnsdag? Of hangt er liefde in de lucht en wil je die aanwakkeren? Met deze romantische rozenpunch krijg je het voor elkaar. Of het nu Valentijnsdag is, of niet! Wij vertellen je hoe je dit liefdesdrankje zelf maakt en we verklappen alvast: oh la la, wat is 'ie lekker!

DIY: romantische rozenpunch
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

romantisch recept voor valentijnsdag

Wil je het hart van jouw liefje sneller doen kloppen? Dan heb je wellicht iets originelers nodig dan een standaard glas bier of wijn. Een zelfgemaakte punch ziet er niet alleen spectaculair uit, zo smaakt 'ie ook! Deze punch is verrassend, verfrissend en bevat een vleugje rozen en romantiek. Kortom: dé ingrediënten voor een liefdesdrank. Kun je niet wachten om je geliefde te verrassen? Bekijk snel onderstaande benodigdheden en het stappenplan voor het maken van een romantische rozenpunch. 

Wil je de rozenpunch liever niet serveren op een lege maag? Vergezel je liefdesdrank dan van deze overheerlijke gebakjes met eetbare bloemen, of verras jouw lover met dit ultieme ontbijtje vol liefde en serveer de rozenpunch on the side. Succes gegarandeerd en zelf maken is simpel! 

dit heb je nodig voor de romantische rozenpunch

 • Je mooiste glazen
 • Zeef
 • Een kleine steelpan
 • 1 theelepel rozenwater (gemaakt van eetbare rozenblaadjes*, 2 kopjes suiker en 1 kopje water)
 • 750 ml droge witte wijn
 • 750 ml bruisend mineraalwater
 • Een vleugje liefde

zo maak je de romantische rozenpunch

 1. Doe de suiker en het water in een kleine pan en verwarm de mix, maar laat het niet koken. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost.
 2. Zet de temperatuur laag en voeg de eetbare rozenblaadjes toe. Laat het mengsel 15 minuten sudderen op een laag pitje, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken.
 3. Zet na 15 minuten de pit uit en laat het mengsel 2 tot 3 uur afkoelen.
 4. Zorg ervoor dat er geen rozenblaadjes achterblijven door het mengsel te zeven.
 5. Doe ijsblokjes in mooie glazen. Voeg het rozenwater, de wijn en het bruisend mineraalwater toe en decoreer de rozenpunch met eetbare rozenblaadjes. 
 6. Voeg een extra vleugje liefde toe en genieten maar. Proost op de liefde!

meer cadeau inspiratie om je geliefde te verrassen

Heb je nog meer liefde te geven? Ontdek dan ook onze andere cadeaus met bloemen in de hoofdrol. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit uitbundige, romantische boeket? Van een liefdesboeket voorzien van persoonlijke tekst? Of van dit bad vol (bloemen)liefde? En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook

*Let op: zet niet zomaar je tanden in een snijbloem of plant. Gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.

Rozenpunch_mooiwatbloemendoen_03