5 tips voor het kiezen van het perfecte boeket voor Valentijnsdag

Zo kies je de juiste bloemen voor jouw geliefde

Op Valentijnsdag wil je jouw geliefde natuurlijk verrassen met een perfect valentijnsboeket. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste bloemen kiest? En dat jouw geliefde daar zo lang mogelijk van geniet? Wij geven je 5 tips, zodat jij met een gerust hart bloemen geeft aan diegene waar jouw hart sneller van gaat kloppen. 

tips valentijnsdag boeket | valentijnsboeket roze
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

1. check of de bloemen vers zijn 

Je geeft je geliefde geen chocolade die over de datum is, dus dat doe je ook niet met bloemen! Als je de bloemen koopt bij je bloemist, check dan of ze vers zijn door te voelen aan het gedeelte waar de bloem en de stengel elkaar raken. Hoe steviger dit gedeelte aanvoelt, hoe verser de bloemen zijn. 

2. houd je boeket zo lang mogelijk mooi

Heb je een vers liefdesboeket gekocht, dan wil je het boeket natuurlijk zo lang mogelijk vers houden. Daarvoor is de juiste verzorging essentieel! Bekijk onderstaande tips om zo lang mogelijk van je boeket te genieten:

  • Snijd de stengels 3-5 centimeter schuin af met een scherp en schoon mes (niet met een botte schaar). Door bloemen schuin af te snijden zorg je voor een betere wateropname.
  • Haal, indien nodig, het onderste blad van de stengels af. Als bladeren in het water hangen gaan de stelen rotten. 
  • Kies voor een vaas met de juiste grootte. Zorg ervoor dat de stengels genoeg ruimte hebben. Als de vaas te smal is voor het boeket, zullen de bloemen eerder verwelken.
  • Zet het boeket in een schone vaas, voorzien van vers kraanwater.
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid van het boeket. 
  • Ververs het vaaswater regelmatig (liefst om de dag). Zijn er bladeren in het water gevallen? Haal die dan weg. 
  • Denk ook aan de juiste standplaats van je boeket. Zet de bloemen niet op de tocht, niet naast de verwarming en ook niet naast een fruitschaal. Wist je dat rijp fruit het gas 'ethyleen' uitscheidt? Dat gas versnelt niet alleen de rijping van ander fruit, maar ook de rijping van bloemen. 
  • Zit er een verwelkte bloem in het boeket? Haal deze eruit om de rest van de bloemen langer mooi te houden. 

3. geef karakter aan je boeket

Denk je aan Valentijnsdag, dan denk je aan rode rozen. Maar jij hoeft natuurlijk niet voor deze veilige optie te gaan! Toon lef en kies je bloemen uit op basis van de lievelingskleur en/of geur van je geliefde, of probeer zijn/haar karakter vorm te geven in een boeket. Kom je er zelf niet helemaal uit? Laat je inspireren door dit ultieme boeket voor Valentijnsdag, of vraag je bloemist om je te helpen bij het kiezen van een mooie bloemencombinatie en het schikken van jouw perfecte valentijnsboeket.

boeket valentijnsdag | romantisch boeket

4. houd rekening met allergieën

Bezorg je geliefde kriebels in de buik, niet in de neus! Als jouw liefje last heeft van hooikoorts, blijf dan weg van bloemen met lichte pollen (pollen die gemakkelijk rondzweven door de wind). Vermijd bloemen als hyacinten, madeliefjes, chrysanten en zonnebloemen. Kies liever voor bloemen als hortensia, roostulp en iris

5. een persoonlijke boodschap

Als je druk bent, kan het verleidelijk zijn om even snel een boeket online te bestellen. Maar dan weet je niet precies wat je krijgt en hoe de bloemen eruit zien. Kies je bloemen liever zelf uit bij je lokale bloemist en maak het boeket extra persoonlijk door er een handgeschreven kaartje of gedicht bij te doen! 

meer cadeau inspiratie voor valentijnsdag

Benieuwd naar meer cadeautips voor Valentijnsdag? Laat je dan inspireren door dit overheerlijke ontbijtje om jouw lover een romantische start van de dag te bezorgen. Ook leuk: duik samen de keuken in voor deze overheerlijke tartelettes met eetbare bloemen. En voor ultieme ontspanning en passie verras je jouw valentijn natuurlijk met een bad vol bloemen. We zijn benieuwd hoe jij jouw geliefde verrast met bloemen op Valentijnsdag! Deel je het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen? 

ontbijt op bed | valentijnsontbijt | romantisch ontbijt