DIY: WARME WINTER HOMESPRAY

Haal die fijne seizoensgeur in huis

De winter kan koud, nat en donker zijn. De kunst is om het in huis behaaglijk en knus te maken, want de sfeer in huis heeft veel invloed op hoe we ons voelen! Met deze homespray zorg je voor een heerlijke, winterse geur door het hele huis. Kruidnagel, kaneel en sinaasappel zorgen voor die typische wintergeur en sering en eucalyptus brengen een vleugje frisheid. 

DIY: warme winter homespray | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

DIT HEB JE NODIG voor je zelfgemaakte homespray

  • Eucalyptusblad
  • Sering
  • Gedestilleerd water en wodka* 
  • Kruidnagel
  • Essentiële olie: kaneel**
  • Essentiële olie: sinaasappel**
  • Vanille-extract
  • Een sprayflesje 

* Wodka is nodig omdat water en olie niet mengen. Door alcohol toe te voegen lukt dit wel. Je kunt ook voor kraanwater kiezen in plaats van gedestilleerd water, maar dan gaat je spray een stuk minder lang mee.
**Gebruik het liefst pure, organische essentiële olie. Heb je huisdier(en)? Zorg ervoor dat je huisdier de essentiële olie niet binnenkrijgt, want dit kan schadelijk zijn.  

de geur van een winterse homespray

De geur van sering herken je meteen. Het is de perfecte bloem om je huis met de heerlijke geur van bloemblaadjes te vullen! Vanille-extract ruikt heerlijk, heeft een kalmerend effect en helpt om de etherische oliën met het water- en wodkamengsel te mengen. Sinaasappel heeft een frisse en lichtzoete geur, die goed met vanille combineert. En de warme geur van kaneel zorgt voor een natuurlijke energieboost.

ZO MAAK JE een winterse homespray

STAP 1
Vul de helft van het sprayflesje met gedistilleerd water, de andere helft met wodka.

STAP 2
Voeg wat kruidnagels en 15 tot 30 druppels essentiële olie toe. Experimenteer met de hoeveelheden totdat je jouw signature geur hebt gevonden.

STAP 3
Voeg de sering en eucalyptus toe aan het sprayflesje. Beiden ruiken heerlijk en zien er chique uit in de fles.

Tip: spray je homespray in de hal, woonkamer en slaapkamer om een ​​gezellige winterse sfeer te creëren. De geur blijft langer hangen wanneer je een beetje spray in een borrelglaasje schenkt en er houten stokjes in zet. Ideaal voor de kleinste kamer van het huis.

Meer winterse inspiratie

Op zoek naar meer winterse DIY's? Duik de keuken in voor chocoladebrokken met viooltjes, maak je eigen rozenscrub met honing, of ga aan de slag met dit boeketrecept voor een prachtig wit boeket met tulpen. Deel jouw winterse creatie met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.