Voor en na: het mooie lelijke kerststukje

Herschik je bloemstuk van “aiiii” naar “ahhhh”

Je kent het wel.. Vol goede bedoelingen krijg je een kerststukje cadeau. Zomaar, om je te bedanken of omdat je niet met lege handen kunt aankomen. Hartstikke lief natuurlijk, maar met één blik op het kerststukje wist je al: “dit zet ik niet in huis neer”. Zonde! Met een beetje creativiteit, liefde en aandacht transformeer je ieder lelijk kerststukje naar een kerstbeauty! 

Kerststukje Mooiwatbloemendoen.nl
Na: het mooie lelijke kerststukje

Ontdoe van frutsels

Losse veertjes, glimmende kerstballen en rare sprieten die uit het kerststukje schieten. Het helpt de boel niet in balans te krijgen. Hang de kerstballen in de boom en gooi de rest van de frutsels in je hobbydoos. Die kun je vast en zeker nog eens gebruiken voor een leuke DIY. 

Voeg kerstbloemen toe

Een kerststukje is vaak een op planten gebaseerd geheel. Wij gebruikten lisianthus, eucalyptus, magnolia en andere verschillende groensoorten. Ook leuk: voeg er nog meer typische kerstbloemen aan toe zoals amaryllis of orchidee. Niet alleen geeft de vergankelijkheid van bloemen het bloemstuk een rijkere uitstraling, ook de kleuren laten de boel nog meer poppen!

Loop de tuin in

Grote kans dat je nog iets mist voor je gevoel. Loop gerust de tuin in voor een paar mooie bladeren, dan wel niet dor en bijzonder gekleurd. Wellicht vind je ook een aantal extra dennenappels en ander materiaal wat uitstekend past bij je nieuwe kerststukje. 

Een sprankeltje luxe

Een houten voetstuk is mooi, maar een etagère in goud- of koperkleur geeft instant dat luxe decembergevoel. Opeens ziet het kerststukje er niet meer uit als een lelijk eendje, maar is het getransformeerd tot de mooiste zwaan. Een beetje van jezelf en een beetje cadeau. Waar zet jij je mooie lelijke kerststukje neer?