De Pantone-kleur van het jaar in huis met bloemen

On trend: ultra violet bloemen voor 2018

Pantone heeft de nieuwe trendkleur voor 2018 aangekondigd. En, er is geen muurbloempje gekozen. Bereid je erop voor om volgend jaar overal de kleur Ultra Violet tegen te komen!

Pantone omschrijft de kleur Ultra Violet als complex en bezinnend. Het laat je nadenken over de mysteries van de kosmos, mijmeren over wat ons te wachten staan en stilstaan bij de ontdekkingen die achter ons liggen. Haal de energieke en mystieke kwaliteiten van Ultra Violet in huis met een boeket paarse trendbloemen. 

Neem de orchidee bijvoorbeeld. Hoofdthema's voor Ultra Violet zijn mindfullness en een rustpunt van overstimulatie, de vredevolle orchidee is een natuurlijke verwezenlijking hiervan. Een bloem barstensvol geluk met instant stijlicoon kwaliteiten. 

Mysterieuze ontluiking

Ultra Violet staat volledig in het teken van de mysteries van de kosmos en de intrige van wat komen gaat. Welke bloem omarmt deze overpeinzingen beter dan de wonderschone iris? Haar, bijna, buitenaardse uiterlijk maakt nóg meer indruk in diep paars. Een knipoog naar de paarse nevel van sterrenstelsels die we zien als we turen naar de sterren. 

Een van de hoofdthema's van Ultra Violet is kosmologie. Welke bloem beter geschikt als uitdraging van onze of vreemde, nieuwe werelden met de bolvormige allium. Een paarse planeet gevangen in zwaartekracht. Alliums worden gevormd door kleine bloemen die samen een bol maken. Een verwijzing naar ons bestaan en een groot onontdekte wereld. 

Violette dromen

Afsluitend kunnen we niet voorbij gaan aan de naam van de nieuwe Pantone kleur. Ultra Violet huist een bloemsoort in de naam. Met viooltjes voeg je een expressieve uitwerking van Ultra Violet toe aan je huis, of tuin natuurlijk! 

Ga jij Ultra Violet verwelkomen in huis, je garderobe of op een andere manier? Laat het ons weten, we zien graag je persoonlijke interpretatie op Instagram