Wat zegt jouw lievelingsbloem over jou?

Ontdek de betekenis van jouw voorkeur

Smaken verschillen. Gelukkig maar! Jouw voorkeur zegt wel iets over je. Bijvoorbeeld of je heel outgoing bent, of juist meer een muurbloempje. Wat zeg jouw lievelingsbloem over je? Wij zochten het voor je uit!

Roos

Als de koningin van de bloemen jouw favoriet is, is de kans groot dat je zelf gepassioneerd bent in het leven. Je bent romantisch en waardeert quality time met de mensen die dicht bij je staan. 

Lees in de bloemenwijzer alles over de roos.


Gerbera

Rood, wit, roze, paars, oranje. De gerbera kent onwijs veel verschijningen. Jij bent vast en zeker ook een kleurrijke verschijning en in jouw vriendenkring sta je bekend als durfal.

Lees in de bloemenwijzer alles over gerbera.


Lelie

Je bent esthetisch ingesteld. Je vindt het belangrijk dat de boel goed verzorgd eruit ziet. Je omgeving heeft maar geluk met zo'n verzorgend typetje!

Lees in de bloemenwijzer alles over lelie.


Tulp

Jij hebt plezier in het leven, een genieter pur sang. Thuis, maar evengoed hou je ervan om op vakantie te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. De lente, dat is echt jouw seizoen.

Lees in de bloemenwijzer alles over tulpen.


Calla

Als jouw lievelingsbloem de Calla is dan hou je wel van een feestje! Een drankje hier, een dansje daar. Maar wel op je eigen manier, want je vindt het leuk om op te vallen.

Lees in de bloemenwijzer alles over Calla.


Alstroemeria Mooiwatbloemendoen.nl
Alstroemeria

De Alstroemeria staat voor vriendschap. En dat is exact wat je bent, een goede vriendin! Je zit vol verrassingen en weet altijd een positieve draai te geven aan situaties.

Lees in de bloemenwijzer alles over Alstroemeria's.


Chrysant

Je bent een nuchter persoon en soms ietwat praktisch ingesteld. Je geniet van tradities en samenzijn, al was het maar tijdens een zondags ontbijt. Een mooi boeket vol chrysanten op tafel kan dan écht niet ontbreken. Maar, het leuke aan jou is, is dat je heel verrassend uit de hoek kan komen.

Lees in de bloemenwijzer alles over de chrysant.


Orchidee

Schoonheid trekt jou aan. In je leefomgeving, maar ook in hoe je jezelf presenteert. Eerlijkheid vind je een van de belangrijkste karaktereigenschappen die een mens kan hebben, het staat dan ook hoog in het vaandel bij je. 

Lees in de bloemenwijzer alles over ochideeën.


Amaryllis

Je bent een trots persoon en gaat graag met opgeheven hoofd het leven tegemoet. Je voelt je aangetrokken tot verre, exotische bestemmingen. 

Lees in de bloemenwijzer alles over amaryllis.


Dahlia

Jij staat stevig in je schoenen en straalt hierdoor kracht en onafhankelijkheid uit. Een tikje temperament, dat staat jou wel. Mensen kunnen op je bouwen en zijn graag bij je in de buurt. 

Lees in de bloemenwijzer alles over dahlia.


Freesia

Deze vintage klassieker is vooral populair bij mensen die van pure, smaakvolle schoonheid houden. Die oog hebben voor detail. Geef hem ook eens cadeau; de bloem staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde.

Lees in de bloemenwijzer alles over freesia.


Zonnebloem

Jij bent altijd het zonnetje in huis! Mensen waarderen jouw immers positieve inbreng en frisse blik op zaken. Als gezelligheidsdier omring je jezelf graag met vrienden en familie. Het zal geen verrassing zijn, je voelt je lekker in de zomer.

Lees in de bloemenwijzer alles over zonnebloemen.


Hortensia

Jij bent degene die nooit een verjaardag of bedankje vergeet. Je bent enorm gul en zorgt er altijd voor dat anderen het naar hun zin hebben. Vergeet jezelf niet te trakteren op een mooie bos hortensia's!

Lees in de bloemenwijzer alles over de hortensia.


Gloriosa

Je bent ambitieus en gaat voor de volle 100% voor je carrière. Je staat nooit stil en staat erom bekend 100 ballen in de lucht te kunnen houden. Rust ook eens uit en geniet van de mooie Gloriosa in een vaas.

Lees in de bloemenwijzer alles over de Gloriosa.


En, past jouw lievelingsbloem bij jou? We zijn benieuwd! Laat het ons weten via Facebook of Instragram met #lievelingsbloem.