Boeketrecept: oogstboeket vol warmte

Vang de herfst in een vaas

Het gezegde “Wie zaait zal oogsten” gaat zeker op voor dit oogstrelende oogstboeket. Je moet er even de mouwen voor opstropen, maar het resultaat is spectaculair. Met het oogstboeket haal je het seizoen én de warmte in huis. De traditionele kleuren en vormen van de herfst opgemaakt als bloemstuk in een moderne vaas. Hoe je dit gewoon thuis zelf doet? Met dit boeketrecept helpen we je graag op weg!

Boeketrecept: oogstboeket vol warmte | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Bedenk van tevoren welke vaas je wilt gebruiken voor het oogstboeket. Wij kozen voor een plat ovalen ribbelvaas genaamd Nok van het merk Muuto. Door deze vorm sluit je uit dat je een boeket gaat draaien als een biedermeier. Het maken van het oogstboeket hebben we benaderd als een bloemstuk, waarbij je de stelen een voor een in de vaas steekt.

Leg alle stelen op tafel en bekijk welke lengtes je hebt. Langere stelen zoals de takken van de bessen of een steel met lampionnetjes kun je gebruiken om hoogte of breedte te bereiken en benadrukken. Dat maakt het speels en geeft het geheel meer cachet. Bekijk de vaas van alle kanten en zorg ervoor dat er geen gaten vallen. Een bloem zoals dahlia kan met het kopje op de rand van de vaas steunen. Daarachter piept een steel met vurige chrysant tevoorschijn. In de hoogte wiebelen de lampionnen door een zuchtje wind. En zo bouw je het geheel op.

Blijf spelen totdat het oogstboeket is geworden zoals je het voor ogen had, of nóg beter natuurlijk!

Meer, meer, méér herfst!

Hoe is jouw oogstboeket geworden? Deel jouw creatie met ons op social media met de hashtag #mooiwatbloemendoen! Volg je ons al? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest. En kun je nog wel wat meer seizoensinspiratie gebruiken, ontdek dan deze 9 typische herfstbloemen, ga aan de slag met een herfstkrans, of geef je humeur een boost met dit prachtige mood-booster boeket