Kleed de lunchtafel aan met herfstbloemen

Hèherfst, eindelijk!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Herfstliefhebbers kunnen niet wachten om hun liefste vrienden en gezelligste familie uit te nodigen voor een heerlijk samenzijn. Maar dan wel in cosy herfst-sferen én met een prachtig aangeklede tafel vol bloemen en andere knipogen naar het seizoen.

Kleed de lunchtafel aan met herfstbloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Op tafel

Alles komt samen op tafel. De typische herfstbloemen uit de herfstaltaar boeketjes, de kunstwerken van pompoenen die je hebt beschilderd met jouw favoriete herfstbloemen, de bloem-pompoenen en een verzameling van prachtige bloemstelen, bloeiende takjes, en grappige knutselwerken van de kleinsten thuis.

Zo doe je dat

Koop pompoenen in verschillende maten, kleuren en vormen en leg ze over de volledige breedte van de tafel. Zet hiertussen meerdere lage vazen met mini-boeketjes. Uiteraard met chrysanten, aster, roos, Hypericum en Veronica. Verdeel kaarsen over de tafel voor prachtig licht, het is immers steeds vroeger donker. Gaatjes over in de aankleding? Plaats hierin losse bloemen en takken eucalyptus, sneeuwbes en rozenbottel.

Aan tafel!

Wat schaft de pot? Serveer typische herfstgerechten zoals pompoensoep, bladerdeegtaart met pompoen, een stamppot en gegrilde groenten van het moment. Of verzorg een chrysanten high tea met onder andere chrysanten-cheesecake, chrysanten-bouillon en verse chrysanten-thee. Wij vertellen je hoe!

MEER INSPIRATIE

Op zoek naar nog meer originele ideeën of seizoensinspiratie voor de herfst? Neem dan een kijkje op ons Pinterest board herfst. Of volg ons op Instagram en Facebook voor je dagelijkse dosis bloemen-inspiratie.

 

Kleed de lunchtafel aan met herfstbloemen Mooiwatbloemendoen.nl