DIY: zo maak je een kleurig bloemengordijn

Vol kleurige lentebloemen

In de lente wil je je het liefst omringen door bloemen - waar je ook kijkt. Met dit bloemengordijn geef je voorjaarsbloemen een prominente plek in je huis, om met hun vrolijke kleuren de hele dag te kunnen shinen. Over flower power gesproken… Zo kan de lente écht beginnen!   

Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Een verzameling van je mooiste kunststof flesjes of reageerbuisjes (kijk daarvoor online of struin over een rommelmarkt). Voor een speels effect gebruik je verschillende afmetingen en maten
  • Nylon draad of visgaren
  • Een houten stok of een tak
  • Een boor

Zo maak je het

Om te beginnen boor je in alle flesjes en reageerbuisjes een gaatje. Als je in glas moet boren kun je dat het beste onder water doen – zo  loop je geen risico op rondvliegende glassplintertjes (tutorials check je op YouTube). Als je reageerbuisjes met opstaande randjes gebruikt, kun je deze stap overslaan: dan kun je de draad stevig onder het randje wikkelen.

Na het boren van de gaatjes rijg je er nylon draad of visgaren door. Zorg dat je genoeg lengte over houdt, want er komen meerdere buisjes aan de draad te hangen. Maak zoveel draden als je wilt en bevestig deze aan een stok. Maak de stok vast aan de gordijnrail of maak met behulp van de boor gaatjes voor haakjes in het plafond.

Vul de vaasjes met water en zet de bloemen in de vaasjes. Je kunt afwisselen met verschillende lengtes van de stelen, al naar gelang je smaak. Tot slot zet je in elk vaasje een mooie bloem. Voor een eclectisch raam kies je voor een palet van verschillende bloemen, en voor een minimalistische look kies je een en dezelfde bloem. Voor een echt lentegordijn maak je een mix van tulpen, mini-anjers, anemonen, narcissen, ranonkels en gerbera’s.

meer lente-inspiratie

Wil je meer weten over hoe je de lente in huis haalt met bloemen, of hoe je lentebloemen op tafel zet met de lekkerste recepten? Lees dan ook deze DIY over hoe je zelf een bloemenkrans maakt, of dit recept voor heerlijke rozen panna cotta van Yvette van Boven. Deel jouw bloemengeluk met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.